latinica  ћирилица
22/02/2015 |  22:09 | Autor: sportal.rs

Real osvojio Kup Španije

Košarkaši madridskog Reala odbranili su trofej u Kupu Španije pobjedom u finalu protiv najvećeg rivala Barselone rezultatom 77:71.

Madriđani su tako došli do svog trećeg pehara u Kupu u prethodne četiri godine, a 25. ukupno. Real je i drugi put u kratkom vremenskom roku savladao tim Ćavija Paskvala, od kojeg su bili bolji i nedavno u evroligaškom okršaju.

Najbolji igrač finalne utakmice koja je riješena u samoj završnici, bio je centar Katalonaca Ante Tomić. Hrvat je postigao 25 poena, ali to nije bilo dovoljno da njegov tim zabilježi pobjedu.

U posljednja dva minuta timovi su ušli rezultatski poravnati (71:71), ali su od tog momenta samo Madriđani postizali poene.

Felipe Rejes, Serhio Rodriges i Andres Noćioni su bili sigurni, dok je na drugoj strani izostao odgovor, jer je ruka drhtala Abrinjesu (promašio dva puta za tri) i iskusnom Navaru.

Rudi Fernandes je sa 10 poena bio najefikasniji kod Reala, a po 10 su psotigli Ajon, Noćioni i Rodriges. Satoranski i Doelman su sa po 11 poena bili preostali "dvocifreni" u poraženoj ekipi.