latinica  ћирилица
23/02/2015 |  13:03 | Autor: RTRS

LŠ: Barselona na "Etihadu", Borusija u Torinu

Fudbaleri Mančester sitija dočekuju sutra na "Etighadu" ekipu Barselone, uz direktan prenos na našoj televiziji od 20 časova i 45 minuta, u derbi meču osmine finala Lige šampiona.

U drugom meču večeri sastaće se Јuventus i Borusija iz Dortmunda.

Duel između engleskog i španskog predstavnika je ujedno i repriza prošlogodišnje osmine finala, kada je tim Luisa Enrikea bio uspješniji i izborio nastup među osam najboljih ekipa.

Podsjećamo, Barselona je tada slavila najprije na "Etihadu" sa 2:0, da bi u revanšu novom pobjedom, ovaj put 2:1, prošla u naredno kolo.

Tim Manuela Pelegrinija je trenutno drugoplasirani u Premijer ligi, kasni pet bodova za liderom Čelzijem. U posljednjih pet utakmica imaju dva trijumfa, dva remija i poraz u FA kupu od Midlsbroa.

"Građani" u susretu sa Barselonom neće moći računati na suspendovanog Јaja Turea koji je pod suspenzijom.

"Barselonu morate da respektujete, ali ne smijete da joj date previše prostora na terenu. Igrao sam mnogo puta protiv Barselone, znam da je veoma jak tim, ali i Siti je isto tako. Vjerujem da će utakmicu riješiti Serhio Aguero, Samir Nasri ili David Silva", rekao je vezista Sitija Frank Lampard, a prenio Tanjug.

Barselona je nokaut fazu izborila kao najbolji tim u grupi, ostavivši iza sebe Pari Sen žermen. Klub sa "Nou Kampa" je drugooplasirani tim u nacionalnom prvenstvu, sa četiri boda manje od vodećeg Reala.

Tim Luisa Enrikea putuje u Mančester nakon šokantnog poraza u prošlom kolu na svom terenu od Malage, a pored ovog poraza, Katalonci su ove godine ostali bez bodova još jedino početkom januara na gostovanju kod Real Sorijedada.

"Siti je tim koji je napadački orijentisan i biće nam lakše da igramo jer se protiv nas ekipe uvijek brane. Moramo da zaboravimo poraz od Malage i na najbolji način odigramo najvažniju utakmicu u sezoni", kazao je štoper Barselone Đerar Pike.

Katalonski gigant u svojim vitrinama ima četiri trofeja elitnog klupskog takmičenja, posljednji osvojen u sezoni 2010/11. kada je četa Pepa Gvardiole savladala tim Aleksa Fergusaona sa 3:1, dok je Siti još uvijek bez naslova.

U drugom meču dana Јuventus će u Torinu dočekati Borusiju iz Dortmunda. "Stara dama" ne zna za poraz od kraja novembra prošle govine i suvereno ide ka novoj tituli u Seriji A, bježeći devet bodova od drugoplasirane Rome.

S druge strane, njemački klub igra sjajno u Ligi šampiona, gdje je nokaut fazi izborio kao prvoplasirani u grupi sa Arsenalom, Galatasarajem i Anderlehtom. Međutim, "milioneri" igraju sezonu za zaborav u Bundesligi u kojoj su uspjeli pobjeći iz zone ispadanja osvojivši svih devet pobodova u posljednja tri kola.

"Znamo da Јuventus nije izgubio dvije godine na domaćem terenu, ali nas to neće spustati da pružimo partiju koja se od nas očekuje. Vjerujem u svoj tim", rekao je trener "milionera" Јirgen Klop.

Јuventus i Borusija do sada su se susreli tri puta u Ligi šampiona. Torinski klub neće po dobru pamtiti 1997. godinu kada je u finalu igranom u Minhenu poražen od "milionera" sa 3:1. Podsjećamo, njemački klub je tada stigao do jedine titule u elitnom klupskom takmičenju, dok torinski "crno-bijeli" imaju dva naslova prvaka.

Osim ovog finala, Јuventus i Borusija sastali su se još 1995. u grupnoj fazi, kada njemački predstavnik slavio u Torinu (2:1), dok je "stara dama" bila bolja u DOrtmundu sa (3:1).

Nosilac igre Јuventusa, Andrea Pirlo do sada je dva puta osvojio Ligu šampiona sa Milanom.

"Došao sam u Јuventus da bih osvajao trofeje, a san mi je da osvojim Ligu šampiona. Dva puta sam to uradio sa Milanom, ali želja mi je i sa Јuventusom", rekao je Pirlo.

Susret između Јuventusa i Borusije igra se od 20 časova i 45 minuta.