latinica  ћирилица
23/02/2015 |  22:48 | Autor: B92

Nadal: Idem korak po korak

Španski teniser Rafael Nadal rekao je da je uvjeren da će se uskoro vratiti u najbolju formu, ali da nigdje ne žuri, već ide korak po korak.
Rafael Nadal - Foto: AP
Rafael NadalFoto: AP

Podsjećamo, on je prošle nedjelje izgubio od Italijana Fabija Fonjinija u polufinalu turnira u Rio de Žaneiru, čime je prekinut njegov niz od 52 uzastopna trijumfa na šljaci.

Trenutno četvrti teniser svijeta će ove nedjelje učestvovati na turniru u Buenos Airesu i nada se da će se tu vratiti trijumfalno.

"Ovdje sam došao durgačije motivisan. Iza sebe imam loš period, pošto u posljednjih sedam mjeseci nisam mnogo bio aktivan i imao sam velike komplikacije. Blizu sam onog nivoa koji želim da dostignem i zato vjerujem da je dobar pristup ići korak po korak. Oporavak je kao merdevine, na koje ne možete da se popnete trčeći, već upravo tako, korak po korak", naglasio je Nadal.

28-godišnji Nadal je u Buenos Airesu prvi put igrao prije deset godina, a prošle godine je izgubio prvo mjesto na ATP listi, koje je preuzeo Novak Đoković. Španac je imao probleme sa desnim zglobom, a poslije devete titule na Rolan Garosu, rano je eliminisan na Vimbldonu, a potom se povukao sa US Opena. Ovu sezonu je započeo porazom od Tomaša Berdiha u četvrtfinalu Australijan Opena.

Pored toga što nije još potpuno spreman, visoke temperature biće još jedan test za Nadala.

"Fizički se osjećam dobro. Mislim da nisam imao lošu nedjelju u Riju. Pobijedio sam na dobrim mečevima i izgubio sam onaj koji nije trebalo, iako je istina da je satnica zbog prethodnog meča bila čudna, jer sam ga završio u 3.30 poslije ponoći. Imao sam grčeve, što mi se nije često dešavalo tokom karijere, a istina je i da je moj protivnik odigrao bolje, posebno u ključnim trenucima. Volio bih da sam pobijedio, ali se to nije desilo", rekao je Nadal.