latinica  ћирилица
24/02/2015 |  11:08 | Autor: Agencije

Posebna sjednica NSRS 4. marta (VIDEO)

Narodna skupština Republike Srpske razmatraće u srijedu, 4. marta, na posebnoj sjednici po hitnom postupku Prijedlog zakona o izmjenama i dopunama Zakona o fiskalnim kasama.
Sjednica Kolegijuma NS RS - Foto: SRNA
Sjednica Kolegijuma NS RSFoto: SRNA

Predsjednik parlamenta Srpske Nedeljko Čubrilović rekao je da je na dnevnom redu ukupno 14 zakona i nacrta zakona i da je planirano da ta sjednica traje 4, 5. i 6. marta.

"Vjerujem da je poslanicima ostavljeno dosta vremena da se pripreme da bi se što kvalitetnije odradila sjednica Narodne skupštine", rekao je Čubrilović novinarima nakon sjednice skupštinskog Kolegijuma.

Na prijedlog Vlade Republike Srpske, na posebnoj sjednici parlamenta biće razmatrani nacrti zakona o izmjenama i dopunama zakona o doprinosima, o izmjenama i dopunama zakona o porezu na dohodak, o rokovima izmirenja novčanih obaveza, te o porezu na nepokretnosti.

Na dnevnom redu sjednice su i nacrti zakona o porezu na dobit, o odgođenom plaćanju poreskog duga, o izmjenama i dopunama Zakona o zdravstvenoj zaštiti, o računovodstvu i reviziji Republike Srpske, kao i o izmjenama i dopunama Zakona o jedinstvenom registru finansijskih izvještaja Republike Srpske.

Poslanići bi trebalo da razmatraju i nacrte zakona o izmjenama i dopunama Zakona o investicionim fondovima, o obaveznim osiguranjima u saobraćaju, o fiskalnoj odgovornosti u Republici Srpskoj, te o advokaturi Repubike Srpske.

Početak posebne sjednice je zakazan za 10.00 časova.