latinica  ћирилица
24/02/2015 |  12:15 | Autor: SRNA

Stevanović: Neophodno usvajanje reformskih zakona

Šef Poslaničkog kluba DNS-a u Narodnoj skupštini Republike Srpske Spomenka Stevanović smatra da je neophodno pristupiti usvajanju reformskih zakona u parlamentu Srpske uz prethodnu analizu postojećeg stanja i sagledavanja posljedica koje će oni proizvesti u praksi.
Spomenka Stevanović - Foto: RTRS
Spomenka StevanovićFoto: RTRS

- Svjetska ekonomska kriza je malo zaustavila ove procese, ali mislim da nije ni sada kasno za reformske zakone, rekla je Stevanovićeva novinarima u Banjaluci, nakon sjednice Kolegijuma Narodne skupštine Republike Srpske.

Ona je istakla da se predloženi reformski zakoni, prije svega, odnose na privredu i ekonomiju, čija će primjena u privredi proizvesti određene posljedice na funkcionisanje svih fondova.

Komentarišući primjedbu opozicije da je Vlada Republike Srpske stavljanjem ovih zakona u skupštinsku proceduru "priznala da je griješila", Stevanovićeva je rekla da ne misli tako, ocjenivši da je Vlada Srpske jednostavno tražila trenutak kada će krenuti sa usvajanjem ovih zakona.

Ona je ocijenila da je neophodno da se u što većoj mjeri rastereti realni sektor u Republici Srpskoj, zaključivši da će reformski zakoni doprinijeti većoj zaposlenosti, a samim tim i boljem punjenju fondova.

Narodna skupština Republike Srpske na posebnoj sjednici, koja je planirana za 4, 5. i 6. mart, razmatraće 14 zakona i nacrta zakona.