latinica  ћирилица
24/02/2015 |  13:19 | Autor: SRNA

Vučić: Aranžman s MMF-om podstrek za dalje uspjehe

Premijer Srbije Aleksandar Vučić izjavio je da je nakon odobravanja aranžmana s Međunarodnim monetarnim fondom sljedeći zadatak Vlade Srbije da se dosljedno pridržava odredaba sporazuma i da učini sve da obezbijedi pozitivan rast industrijske i poljoprivredne proizvodnje.
Aleksandar Vučić - Foto: TANЈUG
Aleksandar VučićFoto: TANЈUG

Vučić je na sjednici Vlade u dijelu koji je bio otvoren za medije rekao da je Srbija do aranžmana s MMF-om došla odgovornim i predanim radom u proteklih sedam mjeseci i zahvaljujući odricanju građana.

"Nema prevara ni igara. Mi nikoga nismo i nećemo lagati. Smanjili smo plate i penzije, ali su one redovne. Kurs dinara je stabilan. Mi smo u eri loših rješenja u regionu izabrali teži put i uspjeli smo", rekao je Vučić.

On je ukazao da su teške reforme i reformski zakoni o radu, stečaju i privatizaciji doveli do aranžmana s MMF-om, a da će taj aranžman poslati jasan signal da investitorima da je Srbija sigurno mjesto za investicije.

Vučić je najavio da će Vlada Srbije u najskorije vrijeme donijeti odluku o učešću srpskih predstavnika u institucijama vlasti u Prištini, od čega će u najvećoj mjeri zavisiti otvaranje pregovaračkih poglavlja Srbije s EU.

On je ocijenio da najnovija mišljenja izvjestioca Evropskog parlamenta za Srbiju Dejvida Mekalistera i šefa delegacije Evropskog parlamenta za odnose sa Srbijom Eduarda Kukana ukazuju da je Srbija na dobrom putu, ali da neke važne stvari s Prištinom treba da budu riješene.