latinica  ћирилица
24/02/2015 |  13:28 | Autor: SRNA

Bjeloševiću ukinut pritvor i određene mjere zabrane

Sud BiH ukinuo je pritvor Andriji Bjeloševiću, osumnjičenom za ratni zločin na području Teslića i Doboja, i odredio mu mjere zabrane.

Iz Suda BiH saopšteno je da se mjere zabrane odnose na zabranu napuštanja boravišta, odnosno kućni pritvor, a ovlašćena lica nadležne policijske uprave svakodnevno će nasumično kontrolisati poštivanje ove mjere.

Sud BiH odredio je osumnjičenom i zabranu putovanja, uz privremeno oduzimanje putnih isprava i zabranu izdavanja novih putnih isprava, kao i zabranu korišćenja lične karte za prelazak granice BiH.

Određena je i zabrana sastajanja sa određenim licima, kojom se Bjeloševiću zabranjuje kontaktiranje ili povezivanje sa svjedocima tužilaštva, uključujući i približavanje njima na udaljenosti od 100 metara.

Ovom odlukom Sud BiH odbio je prijedlog Tužilaštva BiH za produženje pritvora.

Izrečene mjere zabrane mogu trajati dok za tim postoji potreba, odnosno do drugačije odluke Suda BiH, a kontrola opravdanosti biće vršena svaka dva mjeseca.

U slučaju da osumnjičeni prekrši mjere zabrane, može mu biti određen pritvor.

Bjelošević je uhapšen prije šest mjeseci, a za zločine na području Teslića i Doboja, Tužilaštvo BiH, osim njega, sumnjiči i Milana Savića, Dušana Kuzmanovića, Predraga Markočevića, Marinka Đukića, Miroslava Pijunovića i Dobrivoja Ćulibrka, koji su na slobodi.