latinica  ћирилица
24/02/2015 |  16:14 | Autor: RTRS

Žiri s nestrpljenjem očekuje početak X Factor Adria

Četvoročlani žiri druge sezone najpopularnijeg pjevačkog šou programa u regionu X Factor Adria u sastavu Željko Јoksimović, Tonči Huljić, Massimo Savić i Aleksandra Kovač, imaće težak zadatak – da pronađe najbolje kandidate koji zaista imaju faktor X.
Četvoročlani žiri druge sezone najpopularnijeg pjevačkog šou programa u regionu “X Factor Adria” - Foto: RTRS
Četvoročlani žiri druge sezone najpopularnijeg pjevačkog šou programa u regionu “X Factor Adria”Foto: RTRS

Јedan od najboljih muzičkih producenata i kompozitora u regionu, Tonči Huljić, našalio se rekavši da je on "pjevač amater", i otkrio kakav će biti kao član žirija.

- Neću biti strog, nego tačno onakav kakav jesam. I, jedva čekam da pronađemo taj nebrušeni dijamant - poručio je Tonči.

Umjetnik posebnog senzibiliteta, Massimo Savić, nada se da će ovo biti lijepo muzičko putovanje.

- Mislim da je X Factor jedno od najvećih takmičenja i znatiželjan sam da vidim postoji li osoba koja ima ono nešto čime će plijeniti na bini. Drago mi je što smo svi u žiriju različiti, pa ćemo moći prenijeti širok spektar znanja na kandidate - rekao je Massimo.

Aleksandra Kovač, proslavljena srpska kantautorka, nagrađivana kompozitorka filmske i primjenjene muzike i magistar nauke iz oblasti filmske kompozicije Edinburg univerziteta, rekla je da očekujem mnogo talentovanih ljudi.

- Posebno se radujem mentorskoj ulozi i radu sa kanidatima. Veoma sam uzbuđena što ću biti dio žirija ove sezone - istakla je Aleksandra.

- Moram da priznam da mi je drago što sam dobio poziv da ponovo budem u žiriju X Factora. Јedan od razloga zašto sam prihvatio jeste činjenica da je projekat ove godine regionalni i da su u žiriju osobe čiji rad veoma cijenim. Radujem se što ću opet sretati talentovane mlade ljude, jer mi se dopao rad sa njima. Trudiću se da im pomognem svojim savjetima i iskustvom da se usavrše tokom svih faza takmičenja, a iznad svega bih volio da pobjednik ove sezone dobije priliku kakvu zaslužuje, uzimajući u obzir prestiž ovog formata u svijetu - poručio je četvrti član žirija Željko Јoksimović. 

Podsjećamo, na predaudicije za X Factor Adria ukupno se prijavilo skoro 12.000 kandidata iz čitavog regiona. Stručna komisija obišla je Skoplje, Podgoricu, Split, Zagreb, Sarajevo, Banjaluku, Novi Sad i Beograd, a kvalitet takmičara je prevazišao očekivanja produkcije. Sljedeća faza takmičenja su nastupi najboljih sa predaudicija, pred četvoročlanim žirijem i publikom.

X Factor Adria od ovog proljeća pratite na programu Radio-televizije Republike Srpske. Voditelji šou programa biće Antonija Blaće iz Hrvatske i srpski glumac Aleksandar Radojičić.

Sve detaljnije informacije možete pronaći na sajtu xfactoradria.com i na zvaničnoj Facebook stranici www.facebook.com/XFactorAdria

Četvoročlani žiri druge sezone najpopularnijeg pjevačkog šou programa u regionu “X Factor Adria”
Foto: RTRS

Četvoročlani žiri druge sezone najpopularnijeg pjevačkog šou programa u regionu “X Factor Adria”
Foto: RTRS

Četvoročlani žiri druge sezone najpopularnijeg pjevačkog šou programa u regionu “X Factor Adria”
Foto: RTRS

Četvoročlani žiri druge sezone najpopularnijeg pjevačkog šou programa u regionu “X Factor Adria”
Foto: RTRS