latinica  ћирилица
24/02/2015 |  17:12 | Autor: B92

Novi Pazar preuzeo krivicu za napad na fudbalera

Fudbalski klub Novi Pazar preuzeo je krivicu za nezapamćeni incident u kojem je jedan od navijača prijetio pištoljem prvotimcu Žarku Udovičiću.

Do incidenta je došlo kada je grupa navijača nezadovoljnih zbog poraza protiv Rada minulog vikenda u Beogradu (1:0) ušla u prostorije kluba,a jedan od njih prislonio je pištolj na glavu Udovičiću, koji je na pomenutom meču, pri rezultatu 0:0 promašio penal.

"Nedopustivo je da se ovakve stvari dešavaju i da navijači ulaze u prostorije kluba kako bi razgovarali sa igračima. Uprava je na hitnom zasjedanju donijela jednoglasan zaključak o velikim propustima organizacije kluba i donijela niz mjera kako bi poboljšala organizaciju i funkcionisanje čime se ovakve stvari ne bi dešavale u budućnosti", navodi se u zvaničnom saopštenju.

Pazarci poručuju da "takozvani navijači nisu prijatelji kluba, niti grada, a ni 95 posto onih koji dolaze na Gradski stadion da gledaju fudbal.

"Oni ne predstavljaju Novi Pazar i nisu zaslužili da se o njima govori. O njima svoj sud treba da daju nadležni organi. Fudbalski klub Novi Pazar je do sada, zbog takvih, pretrpeo veliku finansijsku i materijalnu štetu koja se mjeri milionima", zaključuje se u saopštenju.

Udovičić, se za sada nije oglašavao, a kako je Tanjugu potvrđeno on je odmah posleij incidenta, u stanju šoka, otputovao u rodno Užice gdje čeka epilog neprijatne situacije. Ipak, u klubu očekuju da se vrati i nastavi da nosi dres Novog Pazara.