latinica  ћирилица
24/02/2015 |  18:25 | Autor: RTRS

U srijedu padavine i hladnije

U Republici Srpskoj sutra će u jutarnjim časovima biti jače kiše na sjeverozapadu i zapadu, dok će u ostalim predjelima biti oblačno uz slabu kišu, na jugu i jugoistoku uglavnom suvo.

U višim predjelima na sjeverozapadu kiša prelazi u snijeg. Tokom dana svježije, kiša nastavlja da jača i širi se ka istoku i jugoistoku i popodne će u ovim predjelima biti jačih padavina. Uz zahlađenje, kiša prelazi u snijeg i u višim predjelima na istoku, a uveče će susnježica i vlažan snijeg padati i ponegdje u nižim predjelima.

Duvaće slab do umjeren jugo, u Hercegovini pojačan. Јutarnja temperatura od dva do šest stepeni Celzijusovih, na jugu do osam, u višim predjelima oko nule. Najviša dnevna od četiri do devet stepeni, na jugu i jugoistoku malo toplije do 12, u višim predjelima na zapadu do dva stepena.

PROGNOZA VREMENA ZA BANjALUKU 

Malo hladnije sa kišom. Kiša će biti jača u prvom dijelu dana, a kasnije popodne i uveče će slabiti. U višim predjelima oko grada ponegdje susnježica i vlažan snijeg. Јutarnja temperatura i maksimalna se neće bitno razlikovati  - oko pet, a uveče temperatura opada do tri stepena.