latinica  ћирилица
25/02/2015 |  08:14 | Autor: SRNA

Šarić danas iznosi odbranu - odgovaraće na sva pitanja

Darko Šarić, koji je optužen za organizaciju šverca 5,7 tona kokaina iz Latinske Amerike u Evropu, najavio je da će detaljno iznijeti svoju odbranu i poručio da je spreman da odgovara na sva pitanja suda.
Darko Šarić, prvo pojavljivanje pred sudom - Foto: TANЈUG
Darko Šarić, prvo pojavljivanje pred sudomFoto: TANЈUG

Šarić je juče tokom suđenja zatražio da budu saslušana devetorica okrivljenih, koji su sa tužilaštvom zaključili sporazume o priznanju krivičnog djela, odnosno svoje uloge u kriminalnoj grupi i krijumčarenju kokaina, na osnovu kojih im je izrečena presuda.

On kaže da želi da oni pred sudom kažu da li ga poznaju i da li su prevareni prilikom sklapanja nagodbe sa tužilaštvom.

"Tačno je da njih niko nije tukao, ni mene niko ovde ne tuče. Ti ljudi su potpisali sporazume za sebe, ali samo tražimo da ih pozovete, da kažu da li su prevareni kada su rekli da time ne terete nas", rekao je Šarić.

Odbrana Šarića i ostalih optuženih tvrdi da te presude nisu donesene na osnovu utvrđenih činjenica, već na osnovu ugovora između tužioca i optuženog koji je priznao krivično djelo mimo suđenja u zamjenu za manju kaznu.

Šariću i ostalim optuženima sudi se zbog optužbi da su organizovali krijumčarenje 5,7 tona kokaina iz Latinske Amerike u Zapadnu Evropu.

Nakon višegodišnjeg bjekstva, Šarić se 18. marta 2014. godine predao srpskim vlastima, nakon čega je uhapšen i od tada se nalazi u pritvoru.

Prilikom prvog pojavljivanja pred sudom, 24. marta, Šarić je rekao da se ne osjeća krivim ni po jednoj tački optužbe, kao i da droga koja je zaplijenjena nije njegova.

U više navrata je optuživao policajce i kontroverzne biznismene da su mu montirali optužbe.

Na optuženičkoj klupi su, osim Šarića, i Nikola Dimitrijević, Željko Vujanović, Miloš Cajić, Borislav Tunjić, Živko Sibinski, Boban Stanojković, Marko Dabović i Mišić Aleksandra.

Svjedoci saradnici u ovom postupku su Radan Adamović, Nebojša Јoksović i Draško Vuković.

U bjekstvu su još Rodoljub Radulović zvani Miša Banana, Goran Soković, Marko Pandrc, Nenad Novaković, Boško Nedić, Darko Tošić, Darko Gazdić, Milovan Milovac, Bojan Stanojković, Petar Obradović, Marko Račić, Vladimir Račić, Mihajlo Đoković i Nebojša Sretenović, za kojim je raspisana Interpolova potjernica.