latinica  ћирилица
25/02/2015 |  09:15 | Autor: Nezavisne

"Mali" i ekipa pucali na policiju i čupali bankomate

Četvoricu razbojnika koji su uhapšeni u policijskoj akciji "Kastelo" Specijalno tužilaštvo RS tereti za ukupno 24 krivična djela, a između ostalog i za pokušaj pljačke bankomata NLB Razvojne banke u Kotor Varošu, saznaju "Nezavisne".
Pljačkaši istrgli i odnijeli bankomat Rajfajzen banke u Robnoj kući "Boska" - Foto: SRNA
Pljačkaši istrgli i odnijeli bankomat Rajfajzen banke u Robnoj kući "Boska"Foto: SRNA

Podsjetimo, u akciji MUP-a RS u nedjelju su pali  Neven Nešković (33), zvani Mali sa Sokoca, te Banjalučani Slobodan Bojanić (29), Borislav Stupar (28) i Nikola Vasiljević (31).

Svima je određen jednomjesečni pritvor.

"Nezavisne" saznaju da ovoj kriminalnoj grupi pripadaju i Milenko Vurunić i Predrag Petković, koji su nedostupni policiji, zbog čega će za njima biti, najvjerovatnije, raspisana potjernica.

Spektakularnu pljačku bankomata četvorka je izvršila u decembru 2013. godine, kada su ga sajlom zakačili za vozilo, ali i nakon nekoliko trenutaka izgubili tokom dramatične policijske potjere.

Nakon što su uspjeli da audijem A6 karavan iščupaju i zakače više stotina kilograma težak automat, naišla je policijska patrola, od koje su počeli da bježe. Potom su osuli paljbu po policiji, ali, srećom, nikoga nisu povrijedili.

Famozni audi korišćen je i u 40.000 maraka teškoj krađi bankomata Raiffeisen banke na ulazu u banjalučku robnu kuću "Boska", a njeni izvršioci nikad nisu uhapšeni.

Izvor "Nezavisnih" blizak istrazi rekao je da se njima na teret stavlja da su počinili seriju krađa i razbojništava u većim marketima i prodavnicama na širem području Banjaluke, gdje su krali cigarete i ostalu robu u vrijednosti od 250 do 25.000 maraka.

Pored cigareta, krali su i automobile, računare, jagnjad, novac i ostale artikle koji su im se našli pod rukom.

"Postoji još nekoliko pljački koje po opisu liče na one koje su počinili Nešković i ostali pa se sumnja da se ova kriminalna grupa tokom nedjela snabdjela milionskim iznosom", kazao je izvor.

Prema njegovim riječima, vođa ove kriminalne grupe bio je Nešković za kojeg se pretpostavlja da posjeduje pripremljeno tržište za cigarete, s obzirom na to da su njemu i njegovoj ekipi one bile najčešće plijen.