latinica  ћирилица
25/02/2015 |  09:50 | Autor: RTRS

LŠ: Arsenal dočekuje Monako, Atletiko u Leverkuzenu

Fudbaleri Arsenala dočekuju danas od 20 časova i 45 minuta ekipu Monaka u prvoj utakmici osmine finala Lige šampiona.

U drugom susretu večeri, u Leverskuzenu će se sastati Bajer i Atletiko Madrid.

Arsenal je, pored Reala, jedini klub koji je svake godine igrao u nokaut-fazu Lige šampiona, otkako je uveden novi format, u sezoni 2003/2004.

"Tobdžije" su u prethodne četiri sezone u osmini finala završavali takmičenje, u dva navrata izgubili su od Bajerna iz Minhena, a gubili su i od Milana i Barselone.

Arsenal - Bajern Minhen (FOTO: getty )

"Posljednjih godina imali smo težak žrijeb u osmini finala. Sada su šanse 50:50. Znamo da je Monako jak u odbrani, pošto tokom grupne faze nisu primili golove protiv jakih protivnika. Biće nezgodno, ne smijemo nikoga da potcijenimo ali moguće je da prođemo", rekao je Venger.

Podsjećamo, Venger je tokom karijere, od 1987. do 1994. godine bio trener Monaka, a prve sezone osvojio je titulu u francuskom prvenstvu. Francuski trener će prvi put predvoditi Arsenal protiv svog bivšeg kluba.

"Bio sam pomalo iznenađen žrijebom, pošto sam očekivao nekog 'zvučnijeg' protivnika. To je i jedna od čudnih slučajnosti u životu, pošto sam posljednjih 25 godina proveo u ta dva kluba. Neobično je igrati protiv njih u Ligi šampiona. To je za mene bio mali emotivni šok", rekao je Venger.

Arsenal je u subotu pobijedio Kristal Palas s 2:1 i u utakmicu ulazi s tri uzastopne pobjede koje su mu donijele treće mjesto na tabeli, a Monako je pobijedio Nicu s 1:0 i popeo se na četvrto mjesto.

U timu Arsenala neizvjestan je nastup Aleksa Okslejd Čembrlena zbog problema s preponom, kao i Arona Remzija, zbog povrede tetive.

Trener Monaka Leonardo Žardim ima problema sa sastavom zbog povreda igrača. Zbog povrede butnog mišića neizvjestan je nastup Lajvina Kurzave, dok Rikardo Karvaljo ima problema s povredom lista, a Andrea Rađi s povredom koljena, dok će utakmicu propustiti kapiten Žeremi Tulalan zbog suspenzije, a napadač Lasina Traore zbog operacije desne noge, zbog koje će pauzirati šest do osam nedjelja.

Aktuelni vicešampion Evrope Atletiko putuje u Leverkuzen nakon pobjede u Primeri nad Alemrijom. Tim Dijega Simeonea iz posljednje četiri utakmice ima 12 bodova, a savladan je i lider Primere i gradski rival Real sa čak 4:0.

Atletiko -Real Madrid (FOTO: REUTERS/ Juan Medina)

Kako prenosi španska "Marka" Atletiko će u Leverkuzenu "napasti" domaćina sa trojicom napadača od prvog minuta - Grizmanom, Mandžukićem i Toresom, što jasno otkriva ambicije Madriđana, što zbog kvaliteta pomenutih napadača, ali i činjenice da su Hrvat i Španac već osvajali trofej u elitnom takmičenju.

Njemački predstavnik je u posljednjih pet utakmica Bundeslige upisao jedan triijumf, te po dva remija i poraza i trenutno su na šestoj poziciji u prvenstvu.

Leverkuzen je dobio tri od posljednja četiri meča na svom terenu u Ligi šampiona, ali sa druge strane Atletiko je poražen na samo jednom od poslednjih devet gostovanja.

Za Leverkuzen neće igrati suspendovani Toprak i povrijeđeni Kruse i Bender, dok će kod Atletika izostati povrijedjeni Koke.

Podsjećamo, Bajer i Atletiko su se sastali u grupnoj fazi Lige šampiona 2010. godine, a oba susreta završena su identičnim rezultatom 1:1.

Duel između Bajera i Atletika igra se takođe od 20 časova i 45 minuta.