latinica  ћирилица
25/02/2015 |  11:10 | Autor: SRNA

SO Gradiška: Sastanak o primopredaji otkazan

Za danas zakazani sastanak aktuelnog predsjednika Skupštine opštine Gradiška Radislava Dončića i Uroša Grahovca, koga je nova skupštinska većina izabrala za predsjednika lokalnog parlamenta, a na kojem je trebalo da bude razgovarano o primopredaji dužnosti, otkazan je uz obrazloženje da je Dončić na službenom putu u Banjaluci.

Grahovac kaže da mu je Dončić u telefonskom razgovoru rekao da bi trebalo da se vrati do 12.00 časova u Gradišku, kada bi trebalo da bude održan najavljeni satanak.

"Nadam se da je put u Banjaluku opravdan, a ne želja da se izbjegne sastanak", rekao je Grahovac novinarima.

Ukoliko sastanak ne bude održan, istakao je Grahovac, biće angažovane nadležne institucije, Ministarstvo unutrašnjih poslova i Tužilaštvo Srpske, koje bi trebalo da oforme tim koji će asistirati prilikom primopredaje dužnosti.

"U ovoj situaciji potrebno je da se svi ozbiljno ponašaju. Ne razumijem, ako se ovako nastavi, kako će predsjednik koji više nije predsjednik sazvati redovnu sjednicu Skupštine, koja je već trebalo da bude održana", naglasio je Grahovac.

Na četvrtoj vanrednoj sjednici Skupštine opštine Gradiška, održanoj prije dva dana, imenovano je kompletno skupštinsko rukovodstvo, novi načelnici odjeljenja u opštinskoj upravi, direktori javnih ustanova, te članovi upravnih i nadzornih odbora u javnim ustanovama i preduzećima.

Novu skupštinsku većinu čini 17 odbornika, odnosno 10 SNSD-a, dva DNS-a, jedan odbornik stranke "Radom za boljitak" i četiri nezavisna odbornika, koji su istupili iz odborničkog kluba SDS-a.

Vanrednoj sjednici nije prisustvovalo 14 odbornika - pet SDS-a, tri stranke Napredna Srpska, po dva odbornika PDP-a i Socijalističke partije, jedan odbornik stranke "Radom za boljitak" i odbornik iz reda nacionalnih manjina.