latinica  ћирилица
25/02/2015 |  13:07 | Autor: SRNA

Granična policija: Završena regionalna konferencija

Regionalna konferencija o saradnji u okviru projekta "Unapređenje kriminalističko - obavještajne komponente Granične policije BiH", koja je danas završena u Sarajevu, ispunila je ciljeve, ocijenjeno je iz Granične policije BiH.
"Unapređenje kriminalističko-obavještajne komponente Granične policije BiH". - Foto: SRNA
"Unapređenje kriminalističko-obavještajne komponente Granične policije BiH".Foto: SRNA

U radu konferencije, koja je počela 23. februara, učestvovali su predstavnici ministarstava unutrašnjih poslova Hrvatske, Crne Gore i Slovenije, međunarodnih organizacija, policijskih agencija iz BiH, kao i Ministarstva unutrašnjih poslova Republike Srpske i Federalne uprave policije.

Konferencija je, prema ocjeni domaćina, Granične policije, ispunila ciljeve - razmjenu iskustava o kriminalističko-obavještajnim sistemima zemalja učesnica, dobrih praksi sa fokusom na organizacionu strukturu, legislativu i prevenciju prekograničnog kriminala, kao i otvaranje mogućnosti intenziviranja saradnje u oblasti kriminalističko-obavještajnog rada.

Održavanje konferencije podržala je Vlada Švajcarske, u okviru Migracionog partnerstva između Švajcarske, Lihtenštajna i BiH.

Projekat "Unapređenje kriminalističko-obavještajne komponente Granične policije BiH" predstavlja nastavak saradnje sa Vladom Švajcarske konfederacije, odnosno Švajcarskom agencijom za razvoj i saradnju, a prvi projekat je uspješno realizovan tokom 2011. i 2012. godine.