latinica  ћирилица
25/02/2015 |  14:42 | Autor: SRNA

Grahovac: Nema dogovora o primopredaji

U Gradišci ni naknadno nije održan zakazani sastanak aktuelnog predsjednika Skupštine opštine Radislava Dončića i Uroša Grahovca, koga je nova skupštinska većina izabrala za predsjednika lokalnog parlamenta, a na kojem je trebalo da bude razgovarano o primopredaji dužnosti.

Sastanak je prethodno prolongiran sa 10.00 na 12.00 časova, uz obrazloženje da je Dončić "na službenom putu u Banjaluci".

Grahovac kaže da mu je Dončić u drugom telefonskom razgovoru, a nakon prolongiranja teremina za sastanak, rekao da je i dalje na službenom putu, te da je održavanje sastanka pokušao da pomjeri za 15.00 časova.

"Na moje pitanje da li će na tom sastanku doći do dogovora o primopredaji dužnosti, bivši predsjednik Skupštine odgovorio je da nema primopredaje. Zaključio sam da su dalji razgovori besmisleni i da je u ovom slučaju potrebno obavijestiti Ministarstvo unutrašnjih poslova i Tužilaštvo Srpske, koji bi trebalo da oforme tim koji će asistirati prilikom primopredaje", rekao je Grahovac Srni.

Grahovac je naglasio da je Dončić obavezan da prihvati odluke nove skupštinske većine i izvrši primopredaju, da on više nema ovlaštenja da saziva redovnu sjednicu parlamenta, ali da će se, ako do toga dođe, nova skupštinska većina, najvjerovatnije, pojaviti na sjednici.

"Iako je ovdje na sceni dvovlašće, i na takvoj sjednici želimo da dokažemo da druga strana nema skupštinsku većinu", naglasio je Grahovac.

Dončić je u telefonskom razgovoru za Srnu rekao da je "i dalje na službenom putu" i da je o tome obavijestio Grahovca.

Na četvrtoj vanrednoj sjednici Skupštine opštine Gradiška, održanoj prije dva dana, imenovano je kompletno skupštinsko rukovodstvo, novi načelnici odjeljenja u opštinskoj upravi, direktori javnih ustanova, te članovi upravnih i nadzornih odbora u javnim ustanovama i preduzećima.

Novi skupštinsku većinu čini 17 odbornika, odnosno 10 SNSD-a, dva DNS-a, jedan odbornik stranke "Radom za boljitak" i četiri nezavisna odbornika, koji su istupili iz odborničkog kluba SDS-a.

Vanrednoj sjednici nije prisustvovalo 14 odbornika - pet SDS-a, tri stranke Napredna Srpska, po dva odbornika PDP-a i Socijalističke partije, jedan odbornik stranke Radom za boljitak i odbornik iz reda nacionalnih manjina.