latinica  ћирилица
26/02/2015 |  09:09 | Autor: SRNA

Vlada Srpske o izmjenama Zakona o eksproprijaciji

Vlada Republike Srpske razmatraće danas po hitnom postupku prijedlog zakona o izmjenama Zakona o eksproprijaciji.
Vlada Republike Srpske - Foto: RTRS
Vlada Republike SrpskeFoto: RTRS

Na dnevnom redu su i informacije o Nacrtu strategije i Akcionog plana za borbu protiv korupcije u BiH za period od 2015. do 2019. godine, te informacija u vezi sa Prijedlogom zakona o izmjenama i dopunama Krivičnog zakona BiH u skladu sa preporukama komiteta Savjeta Evrope za sprečavanje pranja novca i finansiranja terorističkih aktivnosti /MANIVAL/.

Pred ministrima bi trebalo da se nađe informacija o planu raspodjele sredstava za program predškolskog vaspitanja i obrazovanja za djecu u godini pred polazak u školu koja nisu obuhvaćena nekim od predškolskih programa, saopšteno je iz Biroa Vlade za odnose s javnošću.

Vlada bi trebalo da razmatra i informacije o sprovođenju Akcionog plana za rodnu ravnopravnost u uslovima katastrofa u Republici Srpskoj za prošlu i ovu godinu, te informacije o realizaciji Akcionog plana provođenja Omladinske politike Republike Srpske u 2014. godini.

Na dnevnom redu sjednice su i izvještaj o radu Јavne ustanove "Vode Srpske" za 2014. godinu i programa rada i finansijskog plana ove ustanove za ovu godinu.