latinica  ћирилица
26/02/2015 |  10:15 | Autor: SRNA

Košarac: DŽaferoviću smeta Ustav i Dan Republike Srpske

Poslanik SNSD-a u Predstavničkom domu Parlamentarne skupštine BiH Staša Košarac, izjavio je da mu predsjedavajući ovog doma Šefik DŽaferović, nije odobrio službeni put u Beograd, na svečanost povodom obilježavanja Dana Republike Srpske i godišnjice proglašenja prvog Ustava Srpske, koja će biti održana 28. februara.

"Mislim da na svakom mjestu, a posebno u Beogradu, treba promovisati Republiku Srpsku i najznačajnije događaje iz njene istorije, što je za nas jedno od najvažnijih pitanja, kada je riječ o razvoju Srpske", rekao je Košarac.

Očigledno, ističe on, da u Kolegijumu Predstavničkog doma postoji problem što Srbi imaju želju da čuvaju interese Srpske.

"Јasno mi je što DŽaferoviću smeta Ustav Republike Srpske, jasno mi je da njemu smeta i naš odnos prema Republici, ali nisam siguran kako se srpski član Kolegijuma Mladen Bosić,  ponio prema mom zahtjevu, koji je potpuno usaglašen sa procedurama u parlamentu BiH", ističe Košarac.

On smatra da se u ovom slučaju može govoriti i o poltronstvu nekih ljudi u Kolegijumu, ali i o osvetoljubivosti nekih srpskih političara prema kadrovima iz SNSD-a.

"I pored svega, 28. februara ću svakako prisustvovati pomenutim svečanostima, koje organizuje Predstavništvo Republike Srpske u Beogradu", naglasio je Košarac.

Srna nezvanično saznaje da je razlog odbijanja Košarčevog zahtjeva ocjena iz nadležnog sektora u parlamentu BiH da je riječ o "vanparlamentarnim aktivnostima".