latinica  ћирилица
26/02/2015 |  11:52 | Autor: B92

Evroliga: Zvezda gostuje Real Madridu

Košarkaši Zvezde sastaju se večeras od 20.45 u Madridu sa ekipom Reala, u utakmici osmog kola Grupe E Top 16 faze Evrolige.

Igrač "crveno-bjelih" Јaka Blažič izjavio je da očekuje tešku utakmicu protiv Madiđana, ali da njegova ekipa svaki meč u Evroligi želi da odigra dobro kako bi se što bolje pripremila za plej-of Јadranske lige.

"Očekuje nas teška utakmica protiv kvalitetnog rivala koji je ove sezone jedan od glavnih kandidata za osvajanje titule šampiona Evrope. Real je u sjajnoj formi, u E grupi su na prvom mjestu sa samo jednim porazom u prvih sedam kola, a nedavno su osvojili Kup kralja pobjedom protiv Barselone. Pred nama je težak zadatak, ali pokušaćemo da odigramo dobar meč", rekao je Blažič za klupski sajt.

Blažič je naveo da je duel sa kvalitetnom ekipom kakva je Real predstavlja poseban motiv za svakog igrača i da je to prilika da Zvezda napreduje.

"Real je skup izvanrednih profesionalaca, imaju izuzetne individualce, igrače sa NBA iskustvom, a trener Pablo Laso je od njih napravio sjajan kolektiv. Duel sa tako jakim i iskusnim timom je prilika da napredujemo. Siguran sam da ćemo kroz jake utakmice u nastavku Top 16 faze podići nivo igre za ono najvažnije, a to je svakako plej-of ABA lige", rekao je on.

Košarkaš Zvezde Branko Lazić otputovao je u Madrid, ali je njegov nastup neizvestan zbog povrede.

Poslije sedam kola Real je prvi na tabeli u Grupi E sa šest pobeda i porazom, a Zvezda je posljednja skorom od pobjede i šest poraza.