latinica  ћирилица
26/02/2015 |  14:32 | Autor: SRNA

Realizacija programa postinvesticione podrške investitorima

Ministarstvo za ekonomske odnose i regionalnu saradnju Republike Srpske organizovalo je danas u Banjaluci obuku u okviru programa postinvesticione podrške stranim investitorima u Srpskoj pod nazivom "Pružanje postinvesticione podrške investitorima: aktivnosti opštinskih koordinatora".
 - Foto: RTRS
Foto: RTRS

U okviru ove obuke, koja je organizovana u saradnji sa Međunarodnom finansijskom korporacijom - članicom Grupacije Svjetske banke, bilo je riječi o značaju postinvesticione podrške investitoru, novom programu postinvesticione podrške investitorima u Republici Srpskoj, te oblastima za saradnju i pružanju postinvesticione podrške investitorima.

U saopštenju Ministarstva za ekonomske odnose i regionalnu saradnju Republike Srpske navodi se da je na obuci razgovarano i o sredstvima za realizaciju programa postinvesticione podrške, te investicionim mogućnostima opština kroz izradu investicionog sažetka opštine.

Nakon obuke, održan je sastanak saradničke mreže, koju čine predstavnici Ministarstva za ekonomske odnose i regionalnu saradnju i partnerskih gradova i opština koje su uključene u program postinvesticione podrške stranim investitorima u Republici Srpskoj.

Na sastanku je razgovarano o planiranju aktivnosti i odgovornosti partnerskih gradova i opština u toku ove godine, izboru ključnih kompanija/investitora u partnerskim gradovima i opštinama koje će biti posjećene u 2015. godini, te o utvrđivanju plana i dinamike posjeta investitorima u tekućoj godini.

Obuci i sastanku su prisustvovali predstavnici IFC-a, koordinatori iz partnerskih gradova i opština i predstavnici Ministarstva za ekonomske odnose i regionalnu saradnju Republike Srpske.