latinica  ћирилица
26/02/2015 |  16:52 | Autor: B92

Upitan početak sezone za Alonsa

Prvi čovjek Meklarena Ron Denis rekao je da ne može sa sigurnošću da kaže da će Fernando Alonso moći da vozi na prvoj trci sezone, Velikoj nagradi Australije.

Podsjećamo, Alonso je doživio težak udes tokom predsezonskih testiranja na stazi "Katalunja" u nedjelju i četiri dana je proveo u bolnici.

Dvostruki svjetski šampion se sada oporavlja kod kuće, pa će ga na posljednjim testiranjima u Barseloni mijenjati Kevin Magnusen. Danac će takođe biti na čekanju ukoliko se Alonso ne oporavi do starta sezone 15. marta.

"Fernando će morati da odradi određene testove. Postoji proces koji je odredila FIA i ne vidim nijedan razlog zbog kojeg ga on neće proći, ali nisam ja taj koji odlučuju. Imao je nesreću prije nekoliko dana, zašto bi iko pri zdravom razumu sada doveo Fernanda ovdje, na testiranja? Ne, poslije toga, mora malo da stane. Doktori su rekli da ne postoji sumnja da li on može da se trka. Ali, to je normalni proces oporavka kroz koji vozači prolaze, posebno ako ne postoje nikakve povrede mozga. Fernando je svjestan, normalno se osjeća, priča, želi da vozi, ali su doktori rekli da ako želimo da se nađe u Australiji, najbolje je da se odmori, a mi to poštujemo", rekao je Denis.

Na direktno pitanje da li će se Alonso naći na startu trke na stazi "Albert park", Denis je odgovorio:

"Ne vidim razlog zašto se ne bi, ali ja nisam doktor".

Denis je takođe potvrdio da Alonso nije pretrpio nikakve povrede u udesu, iako je u Meklarenovom saopštenju u nedjelju stajalo da je doživio potres mozga. Prvi čovjek Meklarena je rekao da su doktori bili oprezni zbog činjenice da je Alonso pokazivao simptome potresa mozga, ali je potom ustanovljeno da nema nikakve povrede. Takođe, Denis je istakao da je Alonso proveo tri dana u bolnici jer je u jednom trenutku tokom udesa ostao bez svjesti.