latinica  ћирилица
27/02/2015 |  10:34 | Autor: Mondo

Zvezdi prijeti izbacivanje iz Superlige Srbije?

Fudbalski klub Crvena zvezda mogao bi zbog enormnih dugovanja svojim bivšim igračima, trenerima, zaposlenima, ali i klubovima iz kojih su fudbaleri dovođeni, da dobije još jači udarac od UEFA od onog koji je doveo do odlaska predsjednika Dragana DŽajića u junu 2014. godine.
Stadion Crvene zvezde - Foto: RTRS
Stadion Crvene zvezdeFoto: RTRS

Nakon eliminacije iz evro-kupova, UEFA bi ovog proljeća mogla da donese još rigorozniju odluku: da slavni srpski klub izbaci u Prvu ligu Srbije, sve i da crveno-bijeli odbrane titulu prvaka osvojenu u sezoni 2014/15, prenosi Modno.

"Informer" u broju od petka piše da je to realan scenario ukoliko aktuelno rukovodstvo Crvene zvezde do 31. maja ne isplati čak 11,8 miliona evra duga prema gore navedenima!

Uistinu, prvi naredni susret sa agentima Evropske kuće fudbala je 31. marta, ali će odluka, kao i prije godinu dana, biti donijeta poslije ultimativnog sastanka zakazanog za 31. maj.

"Prošle godine je Zvezda zbog neisplaćenih dugova izbačena iz Evrope, a FSS je jedva izbjegao kaznu zato što joj je izdao licencu za takmičenje. Savezu je iz UEFA jasno stavljeno do znanja da će se suočiti s rigoroznim kaznama ukoliko Zvezdi izda licencu za takmičenje u Superligi i Evropi za narednu sezonu, ako crveno-bijeli u međuvremenu ne izmire sva dugovanja", navodi neimenovani izvor "Informera".