latinica  ћирилица
27/02/2015 |  11:04 | Autor: B92

Sara Pelin: Obama je kriv za Islamsku državu

Moguća kandidatkinja na narednim predsjedničkim izborima u SAD Sara Pelin optužila je predsjednika SAD Baraka Obamu za uspon Islamske države.

Ona je istakla da prvi čovjek SAD nije uspio da slomi džihadističku organizaciju i da zaustavi njen rast pošto je smanjio borbeno učešće američke vojske u Iraku.

- Uspon Islamske države je direktan rezultat odbijanja aktuelne američke administracije da prihvati upozorenja. Bliski istok je bure baruta i trenutno je pred raspadom, navela je Pelinova.

Ona je pitala i da li su zaista SAD pobijedile u ratu u Avganistanu i Iraku prije nego što su te države objavile bijelu zastavu.

- Kada vidite da zli islamski teroristi marširaju uzvikujući "Alahu akbar" od Sirije preko Iraka, Libije, Јemena, do ulica Pariza, to ne izgleda kao pobjeda, dodala je Pelinova.

Bivša guvernerka Aljaske je kritikovala Obamu i zbog poziva vjernicima da ne izjednačavaju islam s terorizmom.

- To neće spriječiti islamiste da ubijaju hrišćane. Prestanite da krivite žrtve i probudite se, gospodine predsjedniče. Dok hrišćani drže ruke u molitvi, radikalni islamisti žele da im odsijeku glave, istakla je Pelinova.

Ona je potom prokomentarisala izjavu portparolke Stejt departmenta Mari Harf, koja je navela da SAD ne može pobijediti džihadiste ubijanjem.

- Stvarno? Kažite to onda nacistima. Oh, čekajte, ne možete da im kažete, mrtvi su. Mi smo ih ubili, zaključila je Pelinova.