latinica  ћирилица
27/02/2015 |  11:25 | Autor: RTRS

Potvrđeni kandidati iz Srpske za ministre u Savjetu ministara (VIDEO)

Na sastanku lidera SDS-a Mladena Bosića, PDP-a Mladena Ivanića i NDP-a Dragana Čavića s predsjedavajućim Savjeta ministara BiH Denisom Zvizdićem u Banjaluci, bilo je riječi o sastavu novog Savjeta ministara.
Dragan Čavić, Mladen Bosić i  Mladen Ivanić na sastanku sa Denisom Zvizdićem - Foto: SRNA
Dragan Čavić, Mladen Bosić i Mladen Ivanić na sastanku sa Denisom ZvizdićemFoto: SRNA

I zvanično su potvrđeni kandidati za ministarske fotelje. Kandidat za ministra spoljne trgovine i ekonomskih odnosa je Mirko Šarović, za ministra inostranih poslova je Igor Crnadak, a za ministra bezbjednosti Dragan Mektić.

Potvrđeni su i kandidati za zamjeničke fotelje. Tako je kandidat za zamjenika ministra civilnih poslovaĐorđe Miličević iz NDP-a , za zamjenika ministra odbrane Boris Јerinić iz SDS-a, a kandidat za zamjenika ministra za ljudska prava je takođe iz SDS-a, Predrag Јović.

Predsjedavajući Savjeta ministara BiH Denis Zvizdić izjavio je da je siguran da će do 11. marta biti formiran Savjet ministara BiH.

"Siguran sam da će do 11. marta biti završen proces formiranja Savjeta ministara BiH jer bi u suprotnom bilo teško objasniti građanima BiH zbog čega se odugovlači s tim procesom", rekao je Zvizdić danas novinarima u Banjaluci.