latinica  ћирилица
27/02/2015 |  16:38 | Autor: SRNA

Vučić: Srbija nastavlja svoju politiku na putu ka EU

Srbija vodi svoju politiku, na putu je ka Evropskoj uniji i ima dobru saradnju i tradicionalno dobre odnose sa Rusijom, izjavio je danas premijer Aleksandar Vučić i dodao da očekuje otvaranje prvih pregovaračkih poglavlja sa EU do kraja juna ili septembra.
Aleksandar Vučić - Foto: TANЈUG
Aleksandar VučićFoto: TANЈUG

Odgovarajući na pitanje novinara na Bežanijskoj kosi kako komentariše izjavu američkog državnog sekretara DŽona Kerija da se Srbija nalazi na liniji vatre u konfliktu Vašingtona i Moskve, Vučić je odgovorio da je Srbija geostrateški u ne baš zavidnoj situaciji, ali da će učiniti sve da očuva ekonomsku i političku stabilnost, mir i sigurnost njenih građana.

Premijer je istakao da se u spoljnoj politici Srbije ništa nije promijenilo i istakao da to ne zavisi od pojedinih novinskih napisa.

Zamoljen da prokomentariše i pojedine komentare o eventualnom "ukrajinskom scenariju" u Srbiji, Vučić je rekao da o tome ne zna ništa.

"Ne znam ništa o tome, ali znam da su to neki iz opozicije priželjkivali", istakao je Vučić i podukao da se razlika između državnika i političara mjeri na osnovu rezultata koji ostanu.

Premijer je naglasio da mu je cilj da zemlja bude ekonomski i politički stabilna, da u njoj vlada mir i da se građani osjećaju bezbjedno.

Na pitanje kada se očekuje otvaranje prvih pregovaračkih poglavlja o priključenju Srbije Evropskoj uniji, Vučić je kratko odgovorio:

"Nadam se do kraja juna ili septembra".