latinica  ћирилица
28/02/2015 |  07:36 | Autor: novosti.rs

Dejvis kup: Karte za Srbija - Hrvatska rasprodate za pola sata

Ulaznice za teniski meč Srbije i Hrvatske u okviru prvog kola svetske grupe Dejvis kupa u Kraljevu, koji je u petak puštene u slobodnu prodaju na biletarnici nove hale sportova, rasprodate su za pola sata.

Prema slobodnoj procjeni, samo stotinjak srećnika dokopalo se juče kompleta ulaznica za sva tri dana, i to po cijeni od 5.000 dinara, dok su se dvije stotine ostalih ljubitelja tenisa, koje smo zatekli u redu pred biletarnicom, kući vratili praznih šaka.

"U prodaju su pušteni kompleti ulaznica na biletarnici i preko interneta. Јedana osoba mogla je da kupi najviše dva kompleta. Za prodaju i distribuciju karata zadužena je firma "DD tiket", tako da nemam informaciju koliko se kompleta našlo u slobodnoj prodaji na biletarnici", kaže Predrag Petronijević, predsjednik Teniskog saveza zapadne Srbije.

Red pred biletarnicom hale sportova formirao se još u ranim jutarnjim satima, a oni najuporniji stigli su već oko 5.30. Među njima su bili ljubitelji tenisa iz Kraljeva i susednih gradova, pa i iz Republike Srpske.

"Čekali smo dva sata da se otvori biletarnica i među prvima smo kupili ulaznice. Vrijedilo je biti malo strpljiv, jedva čekamo da bodrimo Novaka i naše momke ", gotovo uglas pričaju trojica mlađih Kraljevčana ponosno pokazujući ulaznice.

Za duel Srbije i Hrvatske kapacitet kraljevačke dvorane biće 3.100 mjesta, a Teniski savez Srbije u obavezi je bio da jedan dio ulaznica obezbijedi sponzorima, hrvatskom savezu i brojnim gostima.

"Da je bar neko saopštio da će u prodaji biti samo 200-300 kompleta, ne bih ni dolazio da čekam. Izgleda da je veći deo ulaznica unaprijed podijeljen, tako da će mali broj Kraljevčana, istinskih ljubitelja tenisa, moći da prisustvuje ovom meču", bili su samo neki od komentara onih koji su poslije čekanja u redu, ipak ostali bez ulaznica.

Informaciju koliko je kompleta juče pušteno u slobodnu prodaju i hoće li se karte prodavati i narednih dana, juče u kraljevačkoj hali sportova nismo mogli da dobijemo, jer kako su nam rekli radnici obezbjeđenja - niko od nadležnih nije prisutan. Јedino što se čulo to je da je veliki kontingent podijeljen ITF, sponzorima, gostima iz Hrvatske, VIP zvanicama, igračima...