latinica  ћирилица
28/02/2015 |  13:18 | Autor: SRNA

Rasvijetliti bar jedan napad na Srbe na KiM

Kancelarija Vlade Srbije za Kosovo i Metohiju osudila je eksploziju koja se dogodila u sjevernom dijelu Kosovske Mitrovice i pozvala Kosovsku policiju i Euleks da konačno rasvijetle barem jedan incident koji je ugrozio živote i srpsku imovinu.
Eksplozija u centru Kosovske Mitrovice - Foto: TANЈUG
Eksplozija u centru Kosovske MitroviceFoto: TANЈUG

Pozivamo nadležne da i jutrošnja, peta eksplozija u Kosovskoj Mitrovici od početka godine, ne ostane nerasvetljena, navodi se u saopštenju i napominje da je u jutrošnjoj eksploziji u Kosovskoj Mitrovici oštećeno devet automobila i 11 lokala.

Podsjećajući da je Euleks juče poručio da je Kosovska policija sazrela da ispunjava međunarodne zadatke, Kancelarija očekuje da će pronalaženjem napadača na autobus na liniji Beograd - Štrpce, kada je sinoć povrijeđena jedna žena, i onoga ko je bacio ručnu granatu u centru Kosovske Mitrovice, to i dokazati.

U saopštenju se navodi da Vlada Srbije ulaže maksimalne napore u normalizaciji odnosa u Pokrajini, što je jedini put ka uspostavljanju povjerenja među komšijama, svim žiteljima Kosova i Metohije, bez obzira na to kojoj nacionalnosti pripadaju.

Ali, ovakvi incidenti i njihovi vinovnici koji ostaju nekažnjeni, svemu tome ne doprinose, navode iz Kacelarije.