latinica  ћирилица
01/03/2015 |  07:45 | Autor: novosti.rs

Dejvis kup: Kraljevčani i ITF ljuti zbog malog broja karata

Svega nekoliko stotina ulaznica na blagajnama stvorilo je ljutnju kod građana Kraljeva koji su mahom ostali bez prilike da gledaju mečeve Dejvis kupa, a njihovo nezadovoljstvo dijeli i Međunarodna teniska federacija.

Iz kancelarije ITF u Londonu poslali su dopis u Teniski savez Srbije, gdje su se sa priličnom dozom kritike osvrnuli na činjenicu da je premali dio kapaciteta dvorane bio na raspolaganju navijačima.

Međutim, u TSS tvrde da situacija nije nimalo jednostavna. Naime, veliki procenat ulaznica nije bio ni predviđen za Kraljevčane, zbog ustaljene procedure u ovom takmičenju da dio ide sponzorima, ITF, gostima iz Hrvatske, igračima nacionalnog tima Srbije, VIP zvanicama...

"Dio mora da se čuva i za slučaj ako državnici Srbije ili Hrvatske odluče da dođu na meč. Naime, imamo molbu sa hrvatske strane da do utorka držimo određen broj ulaznica za slučaj da se pojavi njihov premijer Milanović sa svojim saradnicima. Rečeno nam je i da zbog te mogućnosti raščistimo aerodrom u Kraljevu. Ukoliko Milanović odustane od dolaska, potrudićemo se da pustimo u prodaju i tu preostalu količinu karata", kaže Čedomir Šoškić, menadžer TSS.

Iz ITF su tražili i kompletnu procjenu bezbjednosti i šemu zaštite igrača i članova hrvatske Dejvis kup reprezentacije, počev od ulaska u Srbiju, preko svih detalja tokom boravka u Kraljevu, do odlaska iz naše zemlje.

"Do sada nam nije traženo tako nešto, moram da priznam. PTЈ i policija imaju svoju proceduru, i sigurni smo da će bezbjednost biti maksimalna, na najvišem nivou. Sa naše strane potrudićemo se da sve bude besprjekorno", ističe Šoškić.