latinica  ћирилица
01/03/2015 |  11:52 | Autor: RTRS

Grupa Iva- Pjesma i poziv na broj 1458 za kulturu u Doboju (VIDEO)

U Doboju je sinoć promovisan spot etno grupe Iva za pjesmu "Ne dodole! Tjeranje kiše".
Doboj: Promocija etno grupe "Iva" - Foto: SRNA
Doboj: Promocija etno grupe "Iva"Foto: SRNA

Prihod od ulaznica i humanitarnog broja 1458, koji je aktivan od danas, ići će za obnovu, u poplavi uništenog dobojskog Centra za kulturu i obrazovanje. U funkciji je i humanitarni broj 1458!

Novi muzički spot grupe Iva, posvećen ovoj dobojskoj kulturnoj ustanovi, održan je u devastiranoj bioskopskoj sali Centra, koji je tokom poplava pretrpio štetu od oko 300.000 KM.

Profesor Saša Pavlović rekao je da ovaj koncert nije samo promocija spota, već i humanitarnog broja 1458 koji se pokreće za obnovu dobojskog Centra. On je izrazio želju da se kultura ponovo vrati u ovaj grad i poručio da "sami građani moraju biti prvi koji neće razočarati svoj grad".

Direktor Centra Novak Radojčić rekao je da po okončanju tenderske procedure, radovi na obnovi sale počinju narednog mjeseca i da je svaka novčana pomoć dobrodošla. On je istakao da je grad izdvojio oko 30.000 KM za grube radove na sanaciji objekta, ali da je neophodno 300.000 KM da se Centar vrati u stanje prije poplava.

Radojčić je naveo da se radi na izradi projekta za nadogradnju i rekonstrukciju Centra u iznosu većem od milion maraka, a ta sredstva bi se prikupila od donatora. Upozorio je da će devastiranost objekta Centra bitno uticati na kulturna dešavanja ove godine, čime se dovodi u pitanje i organizovanje tradicionalnog "Teatar festa".