latinica  ћирилица
01/03/2015 |  19:02 | Autor: Agencije

Subotić još uvijek nije spreman da obuče dres Srbije

Srpski fudbaler i defanzivac Borusije Dortmund Neven Subotić poručio je da trenutno nije spreman da igra za reprezentaciju Srbije.

Sa Subotićem su u Dortmundu razgovarali potpredsjednik Fudbalskog seveze Srbije Savo Milošević i selektor reprezentacije Radovan Ćurčić, koji su posmatrli derbi utakmicu Bundes lige između Borusije i Šalkea (3:0).

"Subotić u ovom trenutku nije u mogućnosti da prihvati sve obaveze i da na njih odgovori na adekvatan način. Brojni detalji razgovora spadaju u domen profesionalnog odnosa između nadležnih u reprezentaciji i igrača pa shodno tome o njima neće biti riječi. Kontakt sa Nevenom neće biti prekinut, odnosi će biti dodatno aktivirani u budućnosti, uz uvjerenje da će iskusni i kvalitetni defanzivac jednog dana ponovo obući dres nacionalnog tima", piše u saopštenju FSS.

Subotić je istakao da mu je najvažnije da se potpuno oporavi od teške povrede koja ga je prošle sezone odvojila devet mjeseci od fudbala.

"Tačno je da sam se vratio i da igram, ali i dalje svakodnevno radim vježbe oporavka i jačanja koljena. Procjena je da dodatni angažman oko igranja u reprezentaciji u ovom trenutku ne bi bila najbolja opcija za moje zdravstveno stanje. Gledam svaku utakmicu naše reprezentacije kao pravi navijač i od srca drugovima i svima u Savezu želim sve najbolje, pobjede i uspjehe, rekao je Subotić.

Milošević i Ćurčić obavijestili su Subotića o planovima i novouspostvljenom sistemu rada sa najboljom selekcijom, a razgovor je, kako se navodi, protekao u iskrenom i prijateljskom tonu.

"Mi smo rekli da hoćemo da se sretnemo sa igračem i razgovaramo otvoreno o svemu. Tako je upravo i bilo i ova posjeta je svima mnogo značila. U ovom trenutku Neven Subotić ne može da prihvati poziv, mi to razumijemo, ali isto tako vjerujemo da će se stvari promeijniti u najskorije vrijeme. Predočili smo mu sve principe rada u A reprezentaciji, dobili smo podršku za te ideje i nadam se da će on ubrzo postati dio ekipe kojoj pripada", rekao je Milošević.

Ćurčić je istakao da je razgovor sa Subotićem bio samo jedan u nizu koje čelnici FSS vode sa brojnim potencijalnim reprezentativcima.

"Posle iskrenog razgovora jasno je da Subotić u ovom trenutku nije spreman za povratak. Utakmica protiv Portugala je skoro pred nama i meni je važno da znam na koji način i sa kojim snagama moram da pripremam predstojeći duel. Srbija ima nekoliko opcija na svim mjestima i na nama je da izaberemo onu najbolju za ostvarenje takmičarskih ambicija", poručio je Ćurčić.

Fudbalska reprezentacija Srbije narednu utakmicu u okviru Grupe I kvalifikacija za prvenstvo Evrope u Francuskoj igra 29. marta protiv Portuglala na stadionu "La Luš" u Lisabonu.