latinica  ћирилица
01/03/2015 |  21:59 | Autor: RTRS

Održan turnir "Bušido Banjaluka open" 2015.

U banjalučkoj dvorani "Borik" održan je međunarodni karate turnir "Bušido Banjaluka open" 2015.

Najuspješniji su bili takmičari karate kluba Sočin iz Banje Vrućice.

Na turniru je učestvovoalo oko 600 takmičara iz 37 klubova iz Republike Srpske, odnosno Bosne i Hercegovine, Srbije, Slovenije i Mađarske. Ove godine turnir je po prvi put održan u dvorani "Borik".

"Zadovoljan sam. Rad i naporni treninzi su doprinijeli tome da sam osvojio prvo mjesto", rekao je član Karate kluba Sensei iz Zvornika Milenko Milošević.

Organizacija ovogodišnjeg takmičenja bila je na višem nivou nego na prethodna dva, jednoglasan je stav svih učesnika.

"Ove godine smo bili prinuđeni da pređemo u dvoranu 'Borik' zbog velikog interesovanja za naš turnir. Pored ekonomske krize i elementarnih nepogoda koje su nas zadesile prošle godine, opet smo uspjeli da okupimo veliki broj takmičara, kako ih Bosne i Hercegovine, tako i iz okruženja", kazao je direktor turnira Draško Milovanović.

"Karate klub Bušido je uložio veliki napor i portudio se organizacija turnira bude vrhunska. Mogu odgovorno da kažem da je ova organizacija na evropskom i svjetskom nivou, a sam broj učesnika govori o kvalitetu ovog takmičenja ", rekao je glavni sudija turnira Rajko Vučićević.

Turnir koji organizuje Karate klub Bušido prvi je u kalendaru takmičenja Karate saveza Republike Srpske, i odličan filter za predstojeća takmičenja.