latinica  ћирилица
02/03/2015 |  09:18 | Autor: B92

Harden bolji od DŽejmsa, Kari za novi trijumf Voriorsima (VIDEO)

Minule noći u NBA ligi je odigrano šest utakmica.

Trijumfe su ostvarili Golden Stejt, Indijana, Šarlot, Portland, Oklahoma, Nju Orleans, Hjuston i L.A. Klipersi.

U prvim mečevima večeri Hjuston je savladao Klivlend, dok je Čikago poražen od LA Klipersa.

Cijeli meč i7zmeđu Rokitsa i kavalirsa obilježio je obračun Hardena i DŽejmsa, koji su u posljednjim minutima bukvalno izbacili saigrače iz plana i igrali basket "jedan na jedan". Minut i po prije kraja Harden je sjajnim polaganjem uz dodatno slobodno donio Rokitsima tri poena prednosti, ali DŽejms polaganjem, te Tompson sa penala izjednačuju rezultat (98:98).

U posljednjem minutu DŽejms je igrao izolaciju sa Arizom nekoliko puta, ali ga je bek Rokitsa svaki put zaustavio, pa tako i u posljednjoj sekundi kada je DŽejms foristao šut za pobjedu, ali nije pogodio.

U produžetku ostali igrači dobijaju veću ulogu, ali je u samoj završnici viđen isti scenario, egal borba uz "jedan na jedan" okršaj DŽejmsa i Hardena. Minut prije kraja, na četiri poena prednosti za domaćina, sudije su uspjele da zapanje sve koji su gledali ovaj meč, Harden i DŽejms su bukvalno držali jedan drugog za ruku, ali niko nije dobio faul. To koristiDŽejms jer ističe napad Rokitsa, a on u sljedećem pogađa trojku za 104:103.

DŽoš Smit je u sljedećem napadu izgubio loptu, a onda faulira DŽejmsa prilikom njegovog prodora kroz reket. Međutim, DŽejms nastavlja sa očajnim šutem sa penala (3/11), te Rokitsi hvataju loptu na sekund prije kraja.

Kavsi traže tajm-aut i brzo fauliraju Hardena, koji pogađa prvo, a namjerno promašuje drugo slobodno bacanje. Loptu hvata DŽej Ar Smit i brzo traži pauzu, a sudije procenjuju da su Kavsima preostale tri desetinke do kraja, taman koliko je po pravilima dovoljno za posljednji šut.

DŽejms Harden je predvodio Rokitse sa 33 poena , devet skokova, pet asistencije, tri ukradne lopte i dvije blokade. Najbolje ga je pratio DŽons sa 19 poena i sedam skokova, dok je 16 ubacio Motejunas.

Kod Kavalirsa, pored LeBrona DŽejmsa, koji je do 37 poena stigao sa 35 šuteva iz igre, te imao osam skokova, četiri asistencije te po tri ukradene lopte i blokade, odlični su bili Kevin Lav sa 21 poenom i šest skokova, te Tristan Tompson sa 14 poena i 19 uhvaćenih lopti.

Kliperse je do pobjede nad Bulsima predvodio Kris Pol sa 28 poena,12 asistencija i pet skokova, dok je u reketu dominirao DeAndre DŽordan sa 26 skokova, uz devet poena i dvije blokade.

Fantastičnu partiju za Bulse odigrao je Nikola Mirotić koji je ostvario rekord NBA karijere sa 29 poena (11/23) i devet skokova, dok je dabl-dabl ostvario Žoakim Noa sa 13 poena i 11 skokova, uz šest asistencija.

Podbacio je Gasol koji je pogodio samo dva od 13 šuteva, pa je meč završio sa svega četiri poena uz 15 skokova. 13 poena ubacio je i Snel, dok je 13 dododao Bruks, koji mijenja Rouza kao startni plejmejker.

Voriorsi su savladali Boston Seltikse rezultatom 106:101, najviše zahvaljujući sjajnom Stefonu Kariju koji je ubacio 37 poena.

Trejl Blejzersi nisu imali problema sa Sakramentom (110:99), dok je Tander i bez Durenta i Vestbruka nadigrao LA Lejkerse sa 108:101.

Pelikansi su sa 99:92 pobijedili Denver, Šarlot od Orlanda rezultatom 98 83, dok je Indijana bila sigurna protiv Filadelfije 76ersa – 94:74.

U prvim mečevima dana koji su odigrani u nedelju uveče po našem vremenu, Klipersi su pokvarili sjajno veče Nikole Mirotića, dok je Lebron DŽejms bio tragičar u porazu Klivlenda od Hjuston Rokitsa.

Golden Stejt je ostvario drugi uzastopni trijumf, a osim 37 poena, Kari je imao pet asistencija i četiri skoka. Tompson je dodao 20 poena i pet skokova, dok je Barns imao 17 poena, uz osam uhvaćenih lopti.

Kod Seltiksa bolji od ostalih bio je Tomas sa 20 poena, tri više od Zelera. Bas je upisao dabl-dabl, pošto je meč završio sa 15 poena i 12 skokova.

Indijanu je do pobjede nad Filadelfijom predvodio Hibert sa 14 poena i 15 uhvaćenih lopti, ali je najefikasniji bio DŽordž Hil sa 20 poena, dok je Skola imao tri manje. U očajnoj Filadelfiji najefikasniji bio Kovington sa samo 12 poena.

Nikola Vučević zakazao je u Orlandu (10 poena i devet skokova), što je iskoristio Šarlot i stigao do druge pobjede u posljednja tri meča. Vilijams postigao je 23 poena i podijelio 11 asistencija, dok je DŽeferson imao 16 poena i 10 skokova. Isto poena koliko i on, dodali su još drugi Zeler i Henderson.

U redovima Medžika najefikasniji bio je Oladipo sa 21 poenom, dok je Heris učestvovao sa 13 i osam uhvaćenih lopti.

Demijan Lilard i Lamarkus Oldridž, prve zvijezde Trejl Blejzersa, ponovo su zablistale protiv Sakramenta. Lilard je postigao najviše poena (31) i imao sedam uspješnih dodavanja, dok je Oldridž upisao pet poena manje i 15 skokova.

Kingsi nisu mogli bez Kazinsa, a jedini raspoloženi bio je Gej sa 24 poena i 8 skokova.

Iako nisu igrali ni Vestbruk, ni Durent, Oklahoma Siti Tander nije imao problema protiv Lejkersa. Najviše zahvaljujući sjajnim Ibaki i Kanteru. Ibaka je imao dabl-dabl (18p i 14sk), dok je Turčin meč završio sa 16 poena i jednim skokom manje.

Najbolji kod Lejkersa bio je DŽordan Hil sa 14 poena i 12 skokova, a Lin dodao je još 20, uz osam asistencija.

Rezultati NBA lige:

Hjuston – Klivlend 105:103 pp
Čikago – L.A. Klipers 86:96
Boston – Golden Stejt 101:106
Indijana – Filadelfija 94:74
Orlando – Šarlot 83:98
Sakramento – Portland 99:110
L.A. Lejkers – Oklahoma Siti 101:108
Denver – Nju Orleans 92:99