latinica  ћирилица
02/03/2015 |  14:27 | Autor: SRNA

Sutra umjereno oblačno

U Republici Srpskoj i Federaciji BiH se sutra očekuje umjereno do pretežno oblačano vrijeme, saopštili su meteorolozi.
Oblačno vrijeme - Foto: SRNA
Oblačno vrijemeFoto: SRNA

Kiša, koja će padati u toku noći, prestaće do jutra kada će u većini predjela biti suvo. Ujutru će na planinama na istoku padati snijeg, a na jugoistoku će se zadržati kiša.

Tokom dana suvo, uz razvedaravanje i sunčane periode. Dnevna temperatura u blagom padu u odnosu na danas, saopšteno je iz Hidrometeorološkog zavoda Republike Srpske.

Vjetar slab do umjeren sjeveroistočnog smjera. Јutarnja temperatura od dva do šest, na jugu do dest, a najviša dnevna od četiri do deset, na jugu do 14 stepeni Celzijusovih.

Danas je umjereno do pretežno oblačno vrijeme, a samo ponegdje u zapadnim područjima registrovana je kiša. Po kotlinama i uz riječne tokove bilo je magle ili niskih oblaka.

Temperatura vazduha u 13.00 časova: Bjelašnica minus tri, Čemerno i Kupres tri, Kalinovik pet, Gacko i Ivan-sedlo šest, Han Pijesak i Nevesinje sedam, Drinić i Livno osam, Sokolac deset, Bileća, Mrkonjić Grad, Bugojno, Drvar i Trebinje 11, Bihać, Јajce, Mostar i Sarajevo 12, Foča Novi Grad i Ribnik 13, Rudo, Goražde, Prijedor i Sanski Most 14, Srbac, Višegrad, Banjaluka, Srebrenica, Zenica i Čapljina 15, Gradačac i Tuzla 16 stepeni Celzijusovh, Zvorniku 17, te Doboj 18 stepeni Celzijusovih.