latinica  ћирилица
02/03/2015 |  17:26 | Autor: B92

Dejvis kup: Od 2.967 navijačima 300 mjesta

Ukupno 300 kompleta karata pušteno je u prodaju za Dejvis kup meč između Srbije i Hrvatske, naveo je predsjednik UO Teniskog saveza Srbije Toplica Spasojević.
Teniska lopta - Foto: RTRS
Teniska loptaFoto: RTRS

Spasojević je u izjavi za RTS istakao da je od 300 kompleta u petak u prodaju pušteno 107, dok je plan da se ostale ulaznice u opticaj stave prije početka duela.

Najbolji teniser svijeta Novak Đoković po dolasku u Beograd rekao je da je nemoguće da su ulaznice prodate za 13 minuta i da bi odgovorni za malverzacije trebalo da budu sankcionisani.

"Malvezacija nije bilo! Sve je bilo jasno i transparentno. Nakon prosljeđivanja karata Hrvatskom teniskom savezu, domaćinima i sponzorima, ostalo je 300 kompleta karata. U petak je u prodaju pušteno 107, a preostale će biti puštene pred početak duela, kako se inače i radi. Dakle, nema nikakve zloupotrebe", rekao je Spasojević za RTS.

Pomalo je čudno da je za navijače odvojeno samo 300 ulaznica, s obzirom na to da hala u Kraljevu ima kapacitet od 2.967 mjesta. Hrvatski savez dobio je svoj dio, ali ostaje nepoznanica gdje je ostatak.

Poslije izjave Đokovića u policiji je saslušan predsjednik Teniskog saveza Zapadne Srbije Predrag Petronijević, da bi potom ministar unutrašnjih poslova Nebojša Stefanović rekao da je pokrenuta istraga.

Načelnik Raškog okruga Nebojša Simović kazao je da je nemoguće da je došlo do neregularnosti tokom prodaje karata za prvo kolo Dejvis kupa.