latinica  ћирилица
02/03/2015 |  22:39 | Autor: B92

Izbori u FIFA: Figo želi debatu sa Blarterom

Legendarni portugalski fudbaler Luis Figo rekao je da bi rado učestvovao u televizijskoj debati sa Sepom Blaterom i još dvojicom kandidata za čelo FIFA.
Luis Figo - Foto: Guliver/Getty Images
Luis FigoFoto: Guliver/Getty Images

Skaj i Bi-Bi-Si su pisali četvorici kandidata za mjesto predsednika FIFA – Blateru, Figu, sadašnjem potpredsjedniku princu Aliju Bin Al Huseinu i prvom čovjeku holandskom fudbala Mihaelu van Pragu, i pozvali ih da učestvuju u debati u kojoj će učestvovati ljubitelji fudbala iz cijelog svijeta.

Figo je već ranije rekao da bi volio da učestvuje u takvoj debati, a takav stav je ponovio u ponedjeljak.

"Fudbal se voli i poštuje širom svijeta i navijačima dugujemo otvorenu i iskrenu diskusiju o budućnosti FIFA kao međunarodnog vladajućeg tijela. Potpuno podržavam ideju javne debate između kandidata koju su predložili Bi-Bi-Si i Skaj. Da bi to bilo efektno, sva četvorica kandidata treba da učestvuje i ja ću poslati saopštenje u kojem potvrđujem svoj stav. Od ključne važnosti je da FIFA krene u novom pravcu, a fudbalska javnost, uključujući navijače, zaslužuje da zna šta sva četvorica kandidata nude za bolju budućnost", naglasio je Figo.

Prvi čovjek Fudbalske asocijacije Engleske Greg Dajk je podržao ideju o debati, a čak je i ponudio da ona bude održana na londonskom "Vembliju".

"Volio bih da vidim debatu kandidata. Volio bih da se svi kandidati nađu u istoj prostoriji i odgovaraju na pitanja. Rado bismo ih sve ugostili na 'Vembliju', naglasio je Dajk.

Izbori za predsjednika FIFA biće održani 29. maja u Cirihu.