latinica  ћирилица
03/03/2015 |  06:57 | Autor: novosti.rs

Ćurčić u problemima pred gostovanje kod Portugala

Fudbalska reprezentacija Srbije će 29. marta na "La Lušu" napadati Portugal vjerovatno sa Aleksandrom Mitrovićem, ali je veliko pitanje ko će osim Kolarova, Ivanovića i Nastasića da napravi bedem pred Ronaldom i saigračima.

Milan Biševac i Nenad Tomović su se povrijedili, Neven Subotić je opet rekao "ne" Srbiji... Problemi se redaju, a do ključne utakmice u Lisabonu ostale su još samo četiri nedjelje.

"To su problemi koji nas trenutno mnogo opterećuju. Subotić je neko ko već dvije godine nije uz reprezentaciju, ali nas mnogo više brine zdravstveno stanje Biševca i Tomovića. Naš internacionalac u Fiorentini se povrijedio za vikend, ali posljednje informacije su prilično ohrabrujuće i izgleda da se ne radi o težoj povredi, pa svi u petak očekujemo dobru vijest da je na treningu", kaže Ćurčić.

I napadač Filip Đorđević se povrijedio. Taman što se "odljutio" poslije incidenta u Grčkoj.

"Želimo da napravimo što bolji sastav za važnu utakmicu u Lisabonu. Molimo se da se bar ovde zaustavi sa lošim vijestima što se povrijeđenih igrača tiče. Inače, navijači moraju da znaju da se ovdje radi o sastavu Srbije koja nije naročita fudbalska velesila i ima ogroman izbor dobrih igrača. I pored svega, mi ne kukamo, već uveliko radimo skauting Portugala i pripremu naše taktike", otkriva Ćurčić.

Do 29. marta i meča u Lisabonu ima još dovoljno vremena da se saberu utisci, informacije, ali i najspremniji tim.

"To je još ukupno četiri nedjelje, odnosno tri do pet utakmica u nogama svakog potencijalnog reprezentativca. Neka ih mimoiđu problemi sa povredama, a za ostalo ćemo da se pobrinemo na pripremama u Staroj Pazovi", zaključuje Ćurčić.

PROZIVKA 23. MARTA

Radovan Ćurčić će na klupi A reprezentacije imati najvažniji ispit 29. marta u Lisabonu. Prozivku "orlova" planira za 23. mart u podne u "kući fudbala" u Staroj Pazovi.

"Do tada bi trebalo da se uradi još mnogo posla oko detalja vezanih za sastav koji može da parira Portugalcima", kaže Ćurčić.