latinica  ћирилица
04/03/2015 |  16:06 | Autor: Agencije

Tegeltija - Ferguson: Odlučnim koracima ka napretku pravosuđa u BiH

Predsjednik Visokog sudskog i tužilačkog savjeta BiH Milan Tegeltija rekao je da ova institucija namjerava da u bliskoj budućnosti preduzme odlučne korake za napredak pravosuđa u BiH, posebno radi poboljšanja percepcije i povjerenja javnosti u rad pravosuđa.

Tokom današnje posjete ambasadora Velike Britanije u BiH Edvarda Fergusona VSTS-u Tegeltija ga je upoznao o aktivnostima koje je Savjet preduzeo na unapređenju rada pravosuđa.

Tokom razgovora, čija su tema bila i skora dešavanja u sektoru pravde, Ferguson je ponovio punu podršku nezavisnosti pravosudnih institucija na nivou BiH, i pozdravio odlučnost VSTS-a da preduzme odlučne korake u svim slučajevima gdje postoje jasni dokazi koruptivnih radnji.

Učesnici sastanka razgovarali su i o modalitetima i područjima dalje saradnje između Velike Britanije i VSTS-a BiH, saopšteno je iz ove pravosudne institucije.

Sastanku je prisustvovao i direktor Sekretarijata VSTS-a Admir Suljagić, koji je naglasio opredijeljenost za snažno partnerstvo sa Ambasadom Velike Britanije u budućnosti.

Suljagić je istakao neophodnost jačanja institucionalnih i menadžerskih kapaciteta Sekretarijata u provođenju širokih ingerencija i realizaciji aktivnosti VSTS-a BiH.

Tegeltija i Suljagić zahvalili su Fergusonu za dosadašnju podršku radu VSTS i, generalno, radu pravosuđa BiH.