latinica  ћирилица
05/03/2015 |  06:58 | Autor: sportske.net

Rej Alen: Ne vraćam se ove sezone, možda sljedeće

Najbolji trojkaš u istoriji NBA Rej Alen saopštio je da se neće vraćati na parket u tekućoj sezoni NBA lige, kao i da će razmisliti o nastupu sljedeće godine.
Rej Alen - Foto: getty
Rej AlenFoto: getty

"Posljednjih nekoliko mjeseci odvojio sam dosta vremena kako bih odlučio šta je najbolje za mene. Na kraju, odlučio sam da ne igram ove sezone. Preostali dio sezone, kao i pred sezonu koja slijedi, iskoristiću da provedem sa svojom porodicom i odlučim da li ću igrati u sezoni 2015/16", naveo je Alen u svojoj izjavi.

Alen, koji će 20. jula ući u petu deceniju života, održavao je svoju formu individualnim treninzima, a u medijima se spominjalo da će se vratiti na parket poslije Ol-star vikenda. Posljednji meč odigrao je u velikom finalu prošle godine protiv San Antonio Sparsa, kada je u dresu Hita prosječno bilježio 9,3 poena u 20 mečeva plej-ofa.

Posljednjih nekoliko mjeseci nekoliko timova pokazalo je interesovanje da angažuje "Isusa" pred doigravanje – uključujući Vašington Vizardse, Klivlend Kavalirse, Golden Stejt Voriorse, San Antonio Sparse, Majami Hit, Los Anđeles Kliperse i Atlanta Hokse.

"Rej je dobio veliki broj ponuda tokom sezone. Nastavićemo da komuniciramo sa timovima ukoliko on odlući da se vrati na parket naredne sezone", rekao je DŽim Taner, menadžer Rej Alena.

Rej Alen odigrao 19 sezona u najjačoj ligi svijeta, uz prosjek od 18,9 poena, četiri skoka i 3,4 asistencije. Karijeru je počeo u Milvoki Baksima, zatim je igrao za Sijetl SuperSonikse, dok je do dva NBA prstena stigao najprije sa Boston Seltiksima, a onda i sa Majami Hitom.

Sa 2,973 pogotka lider je na vječnoj listi trojkaša, a učestvovao je i deset puta na mečevima svih zvijezda.