latinica  ћирилица
05/03/2015 |  12:00 | Autor: klix.ba

Odgođeno 17. kolo BHT Premijer lige zbog snijega!

Komisija za takmičenje FS BiH je jednoglasno je odlučila da zbog snježnih padavina odgodi odigravanje 17. kola BHT Premijer lige BiH.

Predsjednik Komisije za takmičenje FSBiH, Milorad Lale, potvrdio je da je kompletno 17. kolo je odgođeno zbog teških vremenskih uslova.

"Naredno kolo Premijer lige se definitivno odgađa. Razgovarao sam s direktorom takmičenja i pojedinim članovima Izvršnog odbora Saveza i imamo punu podršku da 17. kolo pomjerimo na datum 18. kola", izjavio je Lale.

Najveći problem je stadion "Asim Ferhatović Hase", u Sarajevu, na kojem je trebalo da se igraju dvije utakmice u četiri dana.

"Tereni bi bili katastrofa, imamo utakmice Premijer lige i Kupa BiH. Najveći problem nam je FK Sarajevo, koje igra u prvenstvu sa Borcem, a onda i u Kupu. To su dvije utakmice u četiri dana, teren bi bio katastrofalan", rekao je predsjednik Komisije za takmičenje Saveza.

Zbog odgađanja bi mogla da bude produžena i kompletna sezona.

"Problem je što nemamo datuma za odigravanje utakmica u slučaju pomjeranja. Moguće je da pomjerimo završetak prvenstva za sedam dana. Svi smo saglasni jer želimo da zaštitimo fudbalere, klubove i terene", istakao je Lale.