latinica  ћирилица
05/03/2015 |  12:02 | Autor: RTRS

Zvezda dočekuje Makabi

Košarkaši Crvene zvezde sastaju se večeras od 20 časova i 45 minuta u "Kombank areni " sa ekipom Makabija u utakmici osmog kola grupe E Top16 faze Evrolige.

"Crveno - bijeli" dočekuju ozraelskog predstavnika nakon poraza u prošlom kolu u Madridu od reala i sa učinkom od jedne pobjede i sedam poraza.

S druge strane, "Ponos Izraela" dolazi u Beograd nakon pobjede na svom parketu protiv Panatinaikosa, uz skor 6-2 zahvaljujući kojem su drugoplasirani na tabeli.

Košarkaši Crvene zvezde Nikola Kalinić i Čarls DŽenkins pozvali su danas navijače da u što većem broju popune Kombank arenu i pomognu "crveno-bijelim" da zabilježe pobjedu protiv aktuelnog prvaka Evrope.

Kalinić je rekao da je dolazak renomiranog protivnika sjajan povod za proslavu 70. rođendana Crvene zvezde.

"Nadam se da će Kombank arena ponovo biti puna i da će atmosfera biti kao i do sada - nevjerovatna. Navijači su nas bodrili i kada nam nije išlo. Sjećamo se svi dobro meča protiv Laborala kada nisu mogli da budu prisutni u hali, ali su slali svoje slike i na taj način nam pružili podršku. Pozivam ih da u velikom broju dođu u četvrtak i da još jednom pokažu da su najbolji navijači", rekao je Kalinić za klupski sajt.

DŽenkins smatra da je utakmica protiv izraelskog tima veoma važna, jer "crveno-bijeli" žele da se vrate u pravi ritam poslije dva izgubljena meča.

"Igramo protiv branioca trofeja u Evroligi i dodatna motivacija nije porebna. Utakmica će biti veoma teška, Makabi ima sjajan sastav i ovo je dobra šansa da steknemo dodatno samopouzdanje. Oni će svakako željeti da pobjedom uvećaju šanse za plasman u Top osam, a mi da unapredimo igru za nastavak sezone. Siguran sam da nam predstoji dobra utakmica", rekao je DŽenkins.

Utakmica devetog kola E grupe Top 16 faze Evrolige između Crvene zvezde i Makabija igra se večeras od 20.45 u "Kombank areni".