latinica  ћирилица
05/03/2015 |  12:47 | Autor: RTRS

"USA Today": Đoković popularniji od Brejdija i Brajanta

Popularnost Novaka Đokovića u Srbiji je neuporediva sa bilo kojim sportistom u SAD, piše "USA Today".

Američki novinar Kris Čejs smatra da čak ni Tom Brejdi, Kobi Brajant i Lebron DŽejms ne mogu da se porede u ovom segmentu sa Đokovićem, prenosi B92.

"Tom Brejdi je obožavan u Bostonu, ali u ostatku SAD nije toliko. Isti slučaj je sa Pejtonom Meningom u Indijanapolisu i Denveru. Kobi Brajant i Lebron DŽejms su voljeni širom cijele zemlje, ali u isto vrijeme imaju i brojne kritičare", piše Čejs.

"Čak su i Tajger Vuds i Majkl Felps na vrhuncu svoje popularnosti bili više kritikovani nego hvaljeni. To je najviše zbog činjenica da su SAD toliko velike da ne dozvoljavaju univerzalnu ljubav. Ali, to nije slučaj u Srbiji, gdje Novak Đoković izaziiva ludilo u rangu Bitlsa gdje god da se pojavi. 20.000 ljudi može da se pojavi i luduje na koncertu Tejlor Svift, ali Đoković podiže cijelu Srbiju na noge kada god zakorači u zemlju. To je bilo možda i najočiglednije u srijedu, kada je više hiljada Kraljevčana došlo na trening pred Dejvis kup duel između Srbije i Hrvatske. Da, to je bio samo trening", dodaje Čejs.