latinica  ћирилица
05/03/2015 |  15:10 | Autor: TANЈUG

Alep- Poginulo najmanje 18 civila

Najmanje 18 civila poginulo je danas u napadu vladinih snaga na grad Alep na severu Sirije, dok je u više odvojenih napada u Bagdadu danas poginulo osam ljudi, a ranjeno najmanje 25 osoba.

Јedna barel-bomba (metalno bure napunjeno gelerima i eksplozivom) bačena iz helikoptera pogodila je istočni sektor Alep gdje su se ljudi okupili da kupe gorivo.

U sjevernoj provinciji Idlib, sedmoro građana je poginulo kada je režimska vojska bombardovala uporišta opozicije u blizini škole, saopštio je predstavnik Sirijske opservatorije za ljudska prava Rami Abdel Rahman.

Ovi napadi su se dogodili nakon posjete delegacije UN koja djeluje na postizanju primirja u Alepu koji je od sredine 2012. godine podijeljen između pripadnika sirijskih vojnih snaga i pobunjenika.

Istovremeno, u više odvojenih napada u Bagdadu danas je poginulo osam ljudi, a ranjeno 25, saopštili su irački zvaničnici. U prvom bombaškom napadu na pijaci u predgrađu Nahravanu poginula su tri civila, a ranjeno 12. Prema saopštenju policije, u napadu na vojnu patrolu u četvrti Rašdija poginula su tri vojnika, a ranjeno sedam. U Dori, u južnom dijelu iračke prestonice, poguinla su dva civila, a šest je ranjeno kada su minobacačke granate pogodile stambenu četvrt.