latinica  ћирилица
05/03/2015 |  15:42 | Autor: TANЈUG

Manja izlivanja kod Šapca, vanredno u Topoli

Na području Srbije, danas oko 15 sati, osim manjih izlivanja vodotokova kod Koceljeve i Šapca nije bilo problema na ostalim rijekama a pripadnici Sektora za vanredne situacije su i dalje u stanju pune pripravnosti.
Kišno nevrijeme - Foto: Novosti.rs
Kišno nevrijemeFoto: Novosti.rs

Na području opštine Topola preventivno je proglašena vanredna situacija kako bi se lakše angažovala mehanizacija i preusmjerili neki od manjih vodotokova, što je i urađeno, rekao je načelnik Sektora za vanredne situacije Predrag Marić.

On je naveo i da je na području Koceljeve i Šapca došlo do "izlivanja koja su ugrozila uglavnom puteve" i da za sada nema "ničega što ukazuje na ugrožavanje objekata i ljudi".

"Za sada osim tih nekoliko izlivanja koja su možda otežali saobraćaj na putevima nema ugroženih ljudi i objekata", rekao je načelnik Sektora za vanredne situacije.

Marić je naveo i da su pripadnici Sektora za vanredne situacije neprestalno na terenu i da su svi kapaciteti u stanju pune pripravnosti i mobilnosti.

Na više rijeka u Srbiji vodostaji će se danas kretati oko granice redovne odbrane od poplava a na nekima od njih će se približiti upozoravajućim nivoima, upozorio je Republički hidrometeorloški zavod.