latinica  ћирилица
05/03/2015 |  16:09 | Autor: TANЈUG

Bild: Lev produžava ugovor sa Njemačkom do 2018.

Fudbalska federacija Njemačke u završnoj je fazi pregovora oko produžetka ugovora sa selektorom Јoahimom Levom do 2018. godine, tvrdi "Bild".

Lev, koji je Njemačku prošlog ljeta doveo do titule prvaka svijeta na Mundijalu u Brazilu, četvrte u istoriji "Pancera", ima ugovor do kraja Evropskog prvenstva 2016. u Francuskoj. Novi aranžman predviđao bi i mogućnost da obje strane raskinu ugovor poslije tog Šampionata "Starog kontinenta".

"Bild" navodi da su predsjednik Fudbalske federacije Njemačke Volfgang Nirsbah i generalni sekretar Helmut Zandrok u pregovorima sa menadžerom selektora Leva Harunom Arslanom.

"Motivisan sam za ovaj posao kao i prvog dana", rekao je Lev, koji je bio pomoćnik Јirgena Klinsmana 2004, prije nego što je poslije Mundijala u Njemačkoj 2006. preuzeo reprezentaciju te zemlje.

Lev je naglasio da su Nijemci na Mundijalu u Brazilu ostvarili ogroman usjpeh, ali da su sada potebni novi ciljevi. Selektor "Pancera" je istakao da Mundijal jeste bio vrhunac, ali ne i kraj projekta.

Njemački stručnjak predvodio je Njemačku na šampionatu Evrope 2008, kada su u finalu sa 1:0 izgubili od Španije, da bi na Mundijalu u Јužnoj Africi dvije godine kasnije njegov tim bio poražen u polufinalu, takođe od Španije istim rezultatom.

Prije trijumfa u Brazilu, koji će ostati upamćen po torpedovanju domaćina sa 7:1 u polufinalu, Njemačka je u polufinalu Evropskog prvenstva 2012. godine izgubila od Italije sa 2:1.