latinica  ћирилица
05/03/2015 |  22:42 | Autor: RTRS

Zvezda savladala šampiona Evrope

Košarkaši Crvene zvezde napravili su iznenađenje u devetom kolu grupe E Top 16 faze Evrolige savladavši aktuelnog šampiona Evrope Makabi 89:76.

Tim Dejan Radonjića je do pobjede nad ekipom iz Izraela stigao serijom 20:0 tokom posljednje četvrtine, za drugu svoju pobjedu u grupi.

Nakon izjednačenog prvog poluvremena, "crveno -bijeli" na odmor odlaze sa prednošću od četiri poena (38:34). Međutim uprkos prednosti domaćih tokom treće dionice, Makabi ulazi u zadnju četvrtinu sa prednošću (59:54).

U nastavku, Radonjić u igru vraća Marjanovića koji pravi razliku na parketu, da bi trojkama DŽenkinsa i Vilijamsa "crveno - bijeli" prešli u vođstvo (70:68).  Zvezda u nastavku ne ispušta prednost, te uspješno privodi meč kraju za drugu pobjedu u Top 16 fazi.

Najefikasniji u pobjedi Zvezde bio je Marjanović sa dabl-dabl učinkom od 19 poena i 17 skokova, Vilijams je dodao 17 poena, sedam skokova i pet asistencija, a DŽenkins sa 16 poena i pet skokova.

Kod Makabija, najefikasniji je bio Smit sa 15 poena, Pargo je ubacio 14, uz po šest skokova i asistencija, dok su po 12 poena dodali Linhat i Tajus.

Zvezda u narednom kolu, 12. marta gostuje Galatasarju, dok Makabi istog dana putuje u Barselonu.