latinica  ћирилица
05/03/2015 |  23:16 | Autor: Sportska centrala

EL: Bjelica za pobjedu Fenera, slavili Barsa i CSKA

Košarkaši Fenerbahčea nastavili su seriju pobjeda pošto su u devetom kolu Top 16 faze Evrolige savladali ekipu Nižnjeg Novgoroda.

Ekipa trenera Željka Obradovića je sve vrijeme kontrolisala meč i bez problema došla do trijumfa.

Bjelica je sa 16 poena bio najefikasniji kod pobjednika, a uz to je imao i sedam skokova uz tri asistencije. Po 13 poena su ubacili Hikman i Veseli, dok je Bogdanović dodao sedam poena uz četiri skoka i tri asistencije. U ruskoj ekipi najbolji su bili Tompkins sa 22, odnosno Ročesti i Kuksiks sa po 13.

Laboral Kuča je početkom druge četvrtine imala 16 poena prednosti protiv CSKA, ali je ostatak meča protekao u znaku gostiju. Odluka je ipak pala u samoj završnici, pošto je domaći tim posljednje vođstvo imao minut i po prije kraja (72:71). Predvođeni De Koloom, "armejci" su napravili seriju od 7:0 i osigurali pobjedu.

Darijus Adams je sa 31 poenom bio najefikasniji u Laboral Kuči, u kojoj je samo je San Emeterio sa 14 poena imao dvocifren učinak. Kod pobjednika Fridzon je postigao 13 poena, De Kolo 11, koliko je dao i Miloš Teodosić, uz osam asistencija.

Neizvjesno je bilo i u Atini, gdje je Barselona protiv Panatinaikosa u drugoj četvrtini preuzela kontrolu rezultata i sačuvala je do kraja. Domaćin je zaprijetio u samom finišu, ali nije imao snage za preokret.

Batista sa 16 i Gist sa 14 poena bili su najefikasniji u atinskom timu, dok je Dijamantidis postigao 12 poena, uz šest asistencija. U Barsi su prednjačili Dolman sa 21 poenom, Navaro sa 17 i Plajs sa 15 poena.

Rezultati devetog kola Top 16 faze Evrolige:

Grupa E
Crvena zvezda - Makabi 89:76
Panatinaikos - Barselona 77:81

Grupa F
Fenerbahče Ulker - Nižnji Novgorod 92:79
Laboral Kuča - CSKA 74:81