latinica  ћирилица
22/03/2015 |  08:51 | Autor: RTRS

Borac dočekuje Travnik, Slavija na "Grbavici"

Fudbaleri Borca dočekuju danas, sa početkom u 18 časova, ekipu Travnika u utakmici 18. kola Premijer lige Bosne i Hercegovine.

"Crveno-plavi" su trenutno na šestoj poziciji na tabeli sa 31 bodom, koliko ima i petoplasirani Olimpik, dok su Tranvičani na 10. mjestu.

Izabranici Vinka Marinovića ulaze u meč sa Tranikom nakon remija u gostima sa Sarajevom (0:0), dok je Travnik u prošlom kolu salvio na svom terenu protiv Zvijezde.

Pomoćni trener kluba iz Platonove, Zoran Dragišić smatra da je pred Borcem izuzetno teška utakmiica zbog teškog rasporeda "crveno-plavih" u ptoteklih sedam dana.

"Meč sa Travnikom biće veoma težak jer smo se i fizički i emotivno ispraznili u ovih sedam dana i tri utakmice protiv Sarajeva. Bile su to jako teške utakmice, kao i teren, a i na Koševu smo igrali dva puta, odnosno dva puta putovali. Biće teško, iako smatram da smo veliki favorit u odnosu na ekipu Travnika. Ide nam u prilog što je utakmica prebačena na nedjelju i imaćemo dodatna 24 sata za regeneraciju ekipe. Bez obzira što nam nedostaju najbolji strijelac Јoco Stokić i Srđan Bečelić, mi jesmo favoriti i pokušaćemo da se sa tri nova boda približimo vrhu i da ugrozimo poziciju dva ili tri", rekao je Dragišić.

Utakmica između Borca i Travnika igra se u nedjelju na "Gradskom" stadionu u Banja Luci sa početkom u 19 časova.

Radnik će od 15 časova i 30 minuta usgotiti Zrinjski. Pred Bjeljincima je težak posao jer im u goste dolazi trećeplasirana ekipa lige i pod imperativom su osvajanja bodova ukoliko žele pobjeći iz zone ispadanja.

Fudbaleri Slavije u istom terminu gostuju na "Grbavici" kod ekipe Željezničara. Tim iz Istočnog Sarajeva gostuje gostuje sarajevskim "plavima" nakon teškog poraza na svom terenu od Radnika (0:4), dok je Željezničar u prošlom kolu remizirao u Širokom Brijegu (0:0).

Premijer liga, BiH, 18. kolo:

Nedjelja, 22. mart
Zvijezda - Čelik (15.30)
Radnik - Zrinjski (15.30)
Željezničar - Slavija (15.30)
Borac - Travnik (18.00)

Subota, 21. mart
Drina Zvornik - Mladost Velika Obarska 0:2
Velež - Sarajevo 2:0
Sloboda - Olimpik 2:1
Vitez - Široki Brijeg 1:3