latinica  ћирилица
22/03/2015 |  11:48 | Autor: RTRS

Ekipe Borca i BL Voleja pobjedama započele plej-of

U odbojkaškom šampionatu Bosne i Hercegovine počela je završna faza takmičenja u muškoj i ženskoj konkurenciji.

U četvrtfinalnom meču za prvaka, ekipa Borca je je napravila brejk savladavši u gostima Ilijaš sa 3:2.

Igrači trenera Saše Rendića sljedećeg vikenda dočekuju u dvorani Univerzitetskog kampusa u Banja Luci odbojkaše iz Ilijaša i imaju dvije meč lopte za prolaz u polufinale plej-ofa.

U drugom četvrtfinalnom meču za prvaka ekipa Јedinstva je slavila sa 3:1 protiv Kaknja.

Revanš mečevi su na rasporedu u petak 27. marta, a eventualna, "majstorica" igra se sljedeći dan takođe u Kaknju i Banja Luci, a pobjednike čekaju odbojkaši Mladosti i Gacka.

U prvom kolu plej-auta odbojkaši Radnika su a 3:0 nadigrali Bosnu iz Kalesije sa 3:0 i poslali ih u niži rang takmičenja. U drugom meču poslije velike borbe i odigranih pet setova Modriča je nadirgrala Domaljevac sa 3:2. Ovom pobjedom Modriča je produžila da će sačuvati premijerligaški status. Slijedi im velika borba za svaki bod, a u igri je još 15 bodova i pet mečeva.

U 2. kolu 28. marta u Bijeljini igraju Radnik - Domaljevac, a u Kalesiji Bosna dočekuje Modriču.

Tabela plej-auta

1. Radnik 12
2. Domaljevac 7
3. Modriča 5
4. Bosna 0

U četvrtfinalnom meču za prvaka kod odbojkašica, igračice banjalučkog Univerzitetskog odbojkaškog kluba BL Volej savladale su u dvorani studentskog kampusa Kulu iz Gradačca iz Gradačca sa 3:0 i povele sa 1:0 u seriji utakmica do dvije pobjede.

U drugoj četvrtfinalnoj utakmici plej-ofa odigranoj u tuzlanskoj dvorani Mejdan odbojkašice Slobode nadigrale su Bihać Preminger sa 3:0, pa će u revanš susretima u Bihaću imati i dvije "meč lopte" za plasman u polufinale.

Revanš mečevi su na rasporedu u petak 27. marta, a eventualna "majstorica" igra se sljedeći dan takođe u Bihaću i Gradačcu. Pobjednike čekaju odbojkašice Bimal-Јedinstva i Gacka.

U ligi za opstanak Modriča je nakon pet setova slavila sa 3:2 protiv HE na Drini, dok su u drugom meču plej-auta u Bijeljini odbojkašice Radnika poražene od Vogošće sa 2:3 i u nastavku lige plej-aut lige za opstanak očekuje ih velika borba da očuvaju premijerligaški status.

U sljedećem kolu koje je na programu 28. marta Uljarke dočekuju Radnik, a u drugom meču u Višegradu igraju "višegradske vile" i Vogošća.

Tabela plej-auta

1. Modriča 11
2. Radnik 7
3. Vogošća 5
4. H/E na Drini 1