latinica  ћирилица
22/03/2015 |  12:22 | Autor: RTRS

Pred nama je novi "El Klasiko"

Nedjeljno veče obilježiće sporstka uzbuđenja, sudar Novaka Đokovića u finalu prvog Masters turnira sezone, ali i po mnogima najveći fudbalaski derbi na svijetu, sudar Barselone i Real madrida.

Biće ovo drugi ovosezonski "El Klasiko" i jedan od najiščekivanijih derbija sezone u Evropi.

Podsjećamo, u oktobrarskom sudaru španskih giganata "Kraljevski klub je slavilo sa 3:1. 

Barsleona ulazi u večerašnji duel sa bodom prednosti u odnosu na velikog rivala, a pobjednik ovog okršaja mogao bi dati odgovor koja ekipa je će osvojiti titulu u Primeri.

Tim Karla Anćelotija dolazi na "Nou Kamp" nakon pobjede na svom terenu Levantea, dok je ekipa Luisa Enrika u prošlom kolu istim rezultatom slavila na gostovnju kod Elčea.

Barselona igra u sjajnoj formi, u posljednjih 18 utakmica u svim takmičenjima, Katalonci su ostvarili 17 pobjeda. Prva zvijezda tima, Leionel Mesi igra sjajno u posljednje vrijeme, postigao je 20 golova na posljednjih 17 nastupa. .

S druge strane, Madriđani ne igraju sjajno u posljednje vrijeme. "Provukli" su se u četvrtfinale Lige šampiona u dvomeču sa Šalkeom, dok u Primeri u posljednja četiri kola imaju učinak od dvije pobjede, i po jednog remija i poraza. "Kraljevski klub" slavio je u dva od posljdnjih pet "El Klasika". Karlu Anćelotiju večeras će biti na raspolaganju i Luka Modrić koji se oporavio od povrede.

Utakmica 28. kola Primere između Barselona i Reala igra se na "Nou Kampu" sa početkom u 21 čas.