latinica  ћирилица
22/03/2015 |  14:06 | Autor: SRNA

Dukić: U Savezu trenutno 50.000 bivših logoraša

Predsjednik Saveza logoraša Republike Srpske Branislav Dukić izjavio je Srni da Savez trenutno ima 50.000 članova, ali da se taj broj svakodnevno smanjuje jer, nažalost, bivši logoraši sve češće umiru.
Branislav Dukić - Foto: RTRS
Branislav DukićFoto: RTRS

- Srpski logoraši dokazaće našim pokoljenjima da Srbi nikada nisu bili agresori na prostorima bivše Јugoslavije, jer su Srbi jedan od najstarijih naroda na Blakanu, rekao je Dukić, koji je na jučerašnjoj Izbornoj skupštini Saveza ponovo izabran za predsjednika te organizacije.

On je poručio da je osnovni zadatak Saveza logoraša Srpske da dokaže potpunu istinu o stradanju Srba u BiH, odnosno da je u Federaciji BiH tokom proteklog rata bilo više od 536 logora za Srbe, u Hrvatskoj 222 i u Sloveniji 21 logor za Srbe.

Dukić je rekao da će pružiti maksimalan napor da se dokaže istina o stradanju Srba, te da se procesuiraju ratni zločini počinjeni nad Srbima u BiH, jer su to od njega zatražili delegati koji su mu dali jednoglasnu podršku.

- Savez logoraša neće dozvoliti da nas bilo ko omete u ostvarivanju ovog cilja ili da nas ubacuje u neke druge nevladine organizacije. Savez će raditi samostalno, ako treba i bez imalo sredstava, u interesu Republike Srpske, istakao je Dukić.

Na jučerašnjoj Izbornoj skupštini Saveza logoraša Republike Srpske, koja je održana u Banjaluci, Dukić je ponovo jednoglasno izabran za predsjednika Saveza, a za predsjednika Skupštine Saveza ponovo je izabran Spasoje Kovačević iz Bratunca, dok je novoimenovani predsjednik Upravnog odbora Saveza Vukan Kovač iz Trebinja.

Izbornoj skupštini prisustvovalo je svih 67 delegata iz devet izbornih jedinica koje pokriva Savez.